• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці мало вірять у розкриття вбивства Сенчука

    Опубликовано: 2005-12-21 12:15:00
    Замахи й резонансні замовні вбивства в Україні, зазвичай, не розкривають. Така сама доля чекає і на справу про вбивство екс-губернатора Львівщини Степана Сенчука. Так, принаймні, стверджують експерти.
     
    Вони кажуть – якщо вбивць не затримали «гарячим» слідом, тепер їх уже навряд чи знайдуть. За три тижні у розслідуванні резонансного вбивства, скоєного на Львівщині наприкінці листопада, крім автомобіля ймовірних кілерів, не з’явилося нічого нового.

    Міліція посилається на сувору таємницю слідства. Кажуть – розслідування просувається впевнено, але коментувати його ще зарано, оскільки це може налякати підозрюваних. За таких обставин, говорять фахівці, справа застреленого екс-губернатора Сенчука зайшла в глухий кут. Мізерний набір фактів, за словами експерта, не дає жодних перспектив для розкриття гучного злочину.

    Вадим Махницький, начальник департаменту Комітету сприяння боротьбі із оргзлочинністю та корупцією: «Выгодно, чтобы заказные убийства не раскрывались. Заказчики, а, как правило, они могут сидеть в очень высоких креслах, они имеют определенные методы давления на милицию или на следствие. Фактически милиция в этом деле работает с закрытыми глазами и со связанными руками».

    Експерти кажуть – в Україні занадто низький рівень розкриття замовних убивств. У справі розстріляного екс-губернатора Степана Сенчука однією з головних версій є підприємницька діяльність загиблого. Оскільки ж економіка в Україні тісно пов’язана з політикою, фахівці вважають, що в такій справі до логічного завершення надто далеко.

    Вадим Махницький, начальник департаменту Комітету сприяння боротьбі із оргзлочинністю та корупцією: «Учитывая то время, которое прошло с момента убийства экс-губернатора Сенчука, можно смело говорить о том, что дело переведут в разряд глухарей. Ведь не задержаны ни киллеры, ни посредники этого заказного убийства». У десяти підозрюваних, яких затримали в перші дні активного слідства, виявилося беззаперечне алібі.

    В міліції та прокуратурі жоден посадовець не наважується казати про нові обставини слідства. Мовляв, усі коментарі – згодом, коли справу розкриють. А поки що, після трьох тижнів слідства, залишаються тільки невиразні версії.
     
    "НТН"     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.