• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські прикордонники і місіонери ЄК обговорили принципи спільної роботи

    Опубликовано: 2005-12-21 15:18:00
    Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася робоча зустріч Голови прикордонного відомства генерал-полковника Миколи Литвина з головою моніторингової Місії Європейської Комісії Ференцом Банфі. Нагадаємо, що з 1 грудня ця місія розпочала свою роботу на україно-молдовському кордоні відповідно до підписаного між урядами України, Молдови та Європейського Союзу Меморандуму Зазначена зустріч в основному була присвячена уточненню принципів спільної роботи представників місії та прикордонників.
     
    Голова Місії пан Банфі зокрема зазначив, що європейські експерти не мають ні забобонів, ні упередженості до жодного з учасників та об’єктів цієї акції і виступають за практичне співробітництво у всіх сферах. Місія займатиметься не політикою, а лише питаннями безпосередньої служби на кордоні. „Ми хочемо, - підкреслив Ференц Банфі, - щоб наша робота будувалася на принципах партнерства та чіткої взаємодії. Державна прикордонна служба України такі підходи нам уже продемонструвала і чудово підготувалася до моніторингу”.
     
    Під час зустрічі також зазначалося, що у найближчі шість місяців будуть опрацьовані проекти співробітництва, основна мета яких - покласти політичні рішення учасників Меморандуму у практичну площину і виконати усі його пункти. У свою чергу Голова Держприкордонслужби Микола Литвин підкреслив, що прикордонне відомство надає дуже великого значення моніторинговій Місії.
     
    “Для нас це можливість покращити рівень служби та перейняти досвід роботи, який мають фахівці цієї місії, і ми готові обговорювати будь-які питання в будь-який час і втілювати у життя всі позитивні поради. Наша робота з моніторингу базується на трьох основних принципах: відкритості, прозорості та довірі, причому не на словах, а на ділі”, - підкреслив генерал-полковник Микола Литвин. Слід відзначити, що учора експерти моніторингової Місії працювали у шести пунктах пропуску через державний кордон та на одній прикордонній заставі.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.