• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк зустрівся з Ахмедом Абул Гейтом

    Опубликовано: 2005-12-21 15:47:00
    20 грудня ц.р. Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зустрівся з Міністром закордонних справ Арабської Республіки Єгипет Ахмедом Абул Гейтом. Під час зустрічі сторони обговорили питання двостороннього співробітництва у політичній, економічній, гуманітарній, а також актуальні питання міжнародного життя.
     
    Б.Тарасюк привітав свого єгипетського колегу з успішним проведенням президентських та парламентських виборів в Єгипті, які відбулись відповідно у вересні та листопаді ц.р. Сторони висловилися за перспективність активізації політичного діалогу, погодили терміни проведення чергового раунду політичних консультацій між Міністерствами закордонних справ України та Єгипту, обговорили питання співробітництва у рамках міжнародних організацій.
     
    Міністр закордонних справ України Б.Тарасюк поновив запрошення Міністру закордонних справ Єгипту здійснити візит в Україну, яке було з вдячністю прийняте. А.Абул Гейт висловив підтримку прагнення України набути членства у Світовій організації торгівлі, що сприятиме активній розбудові двостороннього торговельно-економічного співробітництва. Міністри закордонних справ України та Єгипту також обговорили процес врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту, ситуацію в Іраку, Судані та питання боротьби з міжнародним тероризмом.
     
    В ході зустрічі сторонами було підписано та здійснено обмін ратифікаційними грамотами щодо введення в дію угод про екстрадицію та взаємну допомогу у кримінальних справах та Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством транспорту та зв’язку України та Міністерством транспорту та інформації АРЄ щодо співпраці в галузі поштових послуг.
     

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.