• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк провів зустріч з Амром Муссою

    Опубликовано: 2005-12-21 16:35:00
    21 грудня ц.р. Міністр закордонних справ України Б.Тарасюк зустрівся з Генеральним секретарем Ліги Арабських Держав Амром Муссою. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи налагодження співробітництва між Україною та Лігою Арабських Держав, а також актуальні питання міжнародного життя.
     
    А.Муса повідомив про основні напрями діяльності ЛАД та найважливіші питання, які знаходяться у центрі уваги цієї організації, зокрема, про хід її реформування. Сторони також обговорили процес врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту, ситуацію в Іраку, а також діяльність Ліги Арабських Держав, направлену на вирішення актуальних регіональних проблем.
     
    У свою чергу, Борис Тарасюк поінформував Амра Муссу про регіональні ініціативи України, її участь у діяльності регіональних організацій та утворень, зокрема, в об’єднані ГУАМ. З огляду на майбутнє головування України в ГУАМ Міністр закордонних справ України запросив Генерального секретаря Ліги Арабських Держав взяти участь у Саміті ГУАМ запланованого на 2006 рік.
     
    Співрозмовники відзначили важливість участі недержавного сектору в діяльності регіональних організацій. Зокрема, А.Муса розповів про нещодавні ініціативи щодо залучення недержавних організацій до роботи Ліги Арабських Держав, а Б.Тарасюк, інформуючи про проведення в Києві 2 грудня Форуму Спільноти Демократичного Вибору, відзначив започаткування в рамках його діяльності Громадського Форуму. У ході бесіди сторони домовилися про співробітництво України з ЛАД.
     
    Прес-служба КМУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.