• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко відкрив мостовий перехід автомобільної дороги на греблі Каховської ГЕС

    Опубликовано: 2005-12-21 16:46:00
    Президент України Віктор Ющенко взяв участь в урочистій церемонії відкриття мостового переходу автомобільної дороги М14 на греблі Каховської ГЕС. Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.
     
    За словами Глави держави, ця подія є початком реалізації Державної програми розвитку автомобільних доріг на 2005-2010 роки. «Ми всі розуміємо, що таке в нашому житті дороги, наскільки це піднімає економічний потенціал краю», – сказав у своєму виступі Віктор Ющенко.
     
    Президент відзначив, що реконструкція мостового переходу коштувала державі 40 мільйонів гривень, а будівельні роботи було завершено на рік раніше, ніж заплановано.
     
    «Це хороший приклад того, коли на високому державному рівні вирішується регулярне фінансування, забезпечується прекрасний підряд робіт, який дає можливість скоротити кошторисні затрати приблизно на чверть у будівництві й дати можливість дострокової реалізації об’єкту», – сказав Віктор Ющенко в інтерв’ю журналістам. Ефективність функціонування мостового переходу Глава держави оцінив у 350 млн. гривень на рік. «Це ті додаткові заощадження, які сьогодні отримала і територія, і вся Україна», – наголосив він.
     
    Ситуація, що склалася нині довкола дорожнього будівництва України, на переконання Глави держави, спонукає його спільно з Урядом та іншими структурами виконавчої влади ще раз «подивитися на тему утримання та будівництва нових доріг як на актуальний виклик для України». Незважаючи на те, що Україна є найбільшою транзитною територією Європи, за кількістю та якістю своїх доріг вона в багато разів поступається іншим європейським країнам, сказав В. Ющенко. «Україна може виграти величезні кошти від власної транзитної політики», – наголосив Президент, додавши, що успішну реалізацію такої політики забезпечить відповідна концепція розвитку дорожнього будівництва.
     
    За словами Глави держави, згідно з цією концепцією вже в наступному році на будівництво доріг буде виділено сім мільярдів гривень. Близько 40% цих коштів підуть на розбудову доріг у сільській місцевості в рамках Року села. Протягом наступних 12-18 місяців має бути завершене будівництво під’їзних доріг з твердим покриттям до кожного населеного пункту, після чого почнеться облаштування доріг загального призначення, сказав В. Ющенко. «Окремо йдеться про півтисячі мостів і мостових переходів, які сьогодні не відповідають стандартам безпеки руху», – зазначив він. Говорячи про залізничні переходи, Президент сказав, що їхнє облаштування є «прямим обов’язком» Укрзалізниці – «взяти на себе ці витрати, вивести на автоматичний режим їхнє обслуговування».
     
    Щодо витрат на виконання програми, Президент зазначив, що «кожна структура, яка має відношення до розбудови доріг, має виділити спеціальне фінансування в 2006 році». «Йдеться про серйозну мобілізацію на всіх рівнях політичного, владного, фінансового ресурсу, який має бути покладений на будівництво українських доріг», – наголосив він.
     
    Звертаючись до присутніх на церемонії будівельників, Президент закликав їх і надалі залишатися партнерами влади в реалізації цієї програми. Подякувавши всім, хто брав участь у виконанні та організації ремонтних робіт, Віктор Ющенко перерізав символічну стрічку, офіційно відкривши мостовий перехід. Після цього Президент проїхався по ньому автомобілем.
     
    Під час церемонії будівельникам, що працювали над відновленням мосту, вручили державні нагороди. Відповідний указ зачитав Анатолій Матвієнко, перший заступник Глави Секретаріату Президента.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.