• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у нараді з питань стратегії розвитку автошляхів України

    Опубликовано: 2005-12-22 09:09:00
    Президент взяв участь у нараді з питань стратегії розвитку автошляхів України, яка відбулася в приміщенні Каховської ГЕС. У своєму виступі Віктор Ющенко зупинився на ключових проблемах дорожнього господарства України, які потребують вирішення в рамках Державної програми розвитку автошляхів на 2005-2010 роки. Для успішного початку реалізації цієї програми, наголосив Глава держави, необхідно чітко визначитися із переліком завдань, які треба виконати протягом 2006 року. Серед них, на думку Президента, має бути будівництво трьох транзитних транспортних коридорів та 5-6 внутрішніх автошляхів за ключовими напрямами. Про хід виконання цих завдань слід складати щоквартальні звіти, зазначив В. Ющенко. «Якщо ми говоримо про дороги, то можна говорити про економічну революцію, яка може принести колосальний капітал, ресурси, особливо враховуючи наше географічне положення», – сказав Президент. Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.
     
    Щодо фінансування програми, Глава держави наголосив, що передбачені бюджетом-2006 кошти слід спрямовувати виключно під конкретні проекти, які матимуть обґрунтування, визначені терміни реалізації та відповідальних осіб. «Кожна область має представити план розбудови чи ремонту доріг, щоб ці кошти виділялися під дії, а не з огляду на арифметику. Я прошу, щоби без плану жодної копійки на території не виділялося», – сказав Президент.
     
    Глава держави також висловився за залучення інвестицій для реалізації деяких проектів. Одним із пріоритетних напрямків виконання програми в наступному році має стати добудова доріг з твердим покриттям до всіх населених пунктів України. 6% населених пунктів досі не мають таких доріг, зазначив В. Ющенко.
     
    Президент також звернув увагу на те, що в 2006 році має бути проведена інвентаризація всіх доріг. Серед інших питань, які порушив В. Ющенко, були проблеми з розміткою автошляхів та дорожніми знаками й оголошеннями. Президент висловив переконання, що оскільки Україну відвідують дедалі більше іноземців, написи на дорогах слід дублювати англійською мовою.
     
    Глава держави також наголосив, що в Україні має бути зроблено все для досягнення високого рівня безпеки на дорогах. «Ми маємо демонстративно підкреслити, що всіх заходів безпеки вжито», – сказав В. Ющенко, додавши, що для цього необхідна спільна робота дорожників, міліції та місцевої влади. «Це комплексне питання, в якому ви маєте бути піонерами, задавати тональність», – наголосив Президент.
     
    Говорячи про роль місцевої влади в облаштуванні доріг загалом, Глава держави закликав чиновників проявляти якомога більше ініціативи. Наприклад, розвивати інфраструктуру автошляхів. Йдеться про виділення земельних ділянок та проведення конкурсів під реалізацію конкретних проектів. Президент доручив сформувати за підсумками засідання протокол і підготувати на його основі ряд доручень Глави держави.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.