• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров: Уряд має посилити співпрацю з ВР

    Опубликовано: 2005-12-22 09:31:00
    У зв'язку з уведенням у дію з 1 січня 2006 року конституційної реформи Уряд має посилити співпрацю з Верховною Радою і зосередитись на підготовці відповідних змін до чинного законодавства. На цьому наголосив сьогодні, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України, Прем'єр-міністр Юрій Єхануров. Уже сьогодні є питання, які пов'язані з особливостями нашої роботи і підготовкою нового законодавства у зв'язку з введенням нової редакції Конституції України. „Я просив би Мін'юст уважно слідкувати за цими процесами”, - зазначив Юрій Єхануров, говорячи про співпрацю уряду з парламентом.
     
    Так, на думку Юрія Єханурова, урядовці мають звернути особливу увагу на підготовку законопроекту „Про Кабінет Міністрів України”. Крім цього, за його словами, важливим для членів Уряду може стати законопроект „Про комітети Верховної Ради України”. „Я просив би міністрів ознайомитися з цими питаннями і розуміти, що починаючи з нового року ви будете тісно співпрацювати з комітетами Верховної Ради”, - сказав Прем'єр-міністр.
     
    Як приклад успішної співпраці Уряду і Верховної Ради Юрій Єхануров навів учорашнє прийняття парламентом Закону "Про Державний бюджет України на 2006 рік". На його думку, завдяки ефективній співпраці "вдалося переламати політичні процеси у парламенті і досягнути конструктивного компромісу". Ми вдячні фракціям, які проголосували і разом з Урядом взяли відповідальність перед народом України за роботу наступного року. Однак усі бачили, що чимало політиків політизувалися і деякі фракції вирішили „умити руки”. Їм краще бути в стані, коли ні за що не відповідаєш, - наголосив Юрій Єхануров.
     
    В ході засідання Кабінет Міністрів розглянув близько 100 нормативно-правових актів. Зокрема урядовці розглянули питання про перенесення робочих днів у січні 2006 року. Остаточне рішення з цього питання Уряд прийме після додаткових консультацій з профспілками та об'єднаннями роботодавців.
     
    Прес-служба КМУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.