• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сьогодні - День української дипломатії

    Опубликовано: 2005-12-22 11:28:00

    Заява Народного Руху України з нагоди Дня Української дипломатії.

    Українська дипломатія є головною візитною карткою нашої держави далеко за межами України і головним форпостом відстоювання національних інтересів України

    Ми, рухівці, добре пам'ятаємо, яких зусиль докладали з перших днів незалежності молоді українські дипломати задля визнання державності України з боку іноземних держав. Саме дипломати у співпраці з проукраїнськими депутатами Верховної Ради України зуміли звести нанівець для України "есендівську" угоду, якою Україну з легкої руки Кравчука намагалися загнати в оновлений "совєцький союз".

    Для Народного Руху України предметом особливої гордості є той факт, що одразу два Міністри закордонних справ України, нинішній Голова Народного Руху Борис Тарасюк і Геннадій Удовенко, який очолював генеральну асамблею ООН, входять до лав Руху.

    Рухівці вітають мужній жест більше 500 дипломатів, які під час Помаранчевої революції стали на бік народу і підтримали демократію.

    В той же час, для нас є абсолютно неприпустимою ситуація, в яку попередня влада загнала дипломатів. Минулий режим перетворив український МЗС у засіб для відбілювання своїх недолугих , а часом - просто антиукраїнських дій.

    Тільки після Помаранчевої революції українські дипломати отримали можливість вповні відстоювати національні інтереси України з іноземними державами. Сьогодні Україна є бажаним партнером для всього демократичного світу. Україна нарешті стала послідовною в питаннях європейської і євроатлантичної інтеграції, що вже зараз дає дуже конкретні результати. Наша дипломатія не є васалом чи підспівувачем будь-якої сусідньої держави.

    Ми переконані, що реалізація національних інтересів України можлива лише за умов незалежної і професійної дипломатії.

    Наше завдання - зберегти позитивну тенденцію, яка намітилася в зовнішньополітичному відомстві України. Сьогодні дипломати можуть впевнено втілювати в життя пріоритети України на зовнішній арені! Така дипломатія є насправді українською, їй до снаги будувати українську Україну!

    Слава Україні!

    Прес-служба НСНУ  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.