• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Наради по газу у Президента не буде

    Опубликовано: 2005-12-22 15:29:00

    Як повідомили у прес-службі президента, всі повноваження з вирішення газових проблем передані Кабінету міністрів. Нагадаємо, вчора це питання було виключено і з порядку денного урядового засідання. А сьогодні міністр палива та енергетики Іван Плачков вилетів у Туркменістан домовлятись про поставки газу на наступний рік. Головна інтрига переговорів – обсяги блакитного палива, які стануть альтернативою російським поставкам.

    Цього року Туркменістан поставив в Україну 30 мільярдів кубометрів і очікується, що наступного ця цифра значно збільшиться. Одночасно президент Туркменістану Сапармурат Ніязов пропонує збільшити ціну газу з 44 до 60 доларів за тисячу кубометрів. Для порівняння, Росія пропонує ціну майже вчетверо більшу.
     
    Предметом переговорів з Туркменістаном стане і механізм розрахунку за газ. Ніязов на попередніх переговорах висловлював невдоволення якістю товарів, які постачаються на умовах бартеру. Після цього всю другу половину 2005 року Україна платила за газ американськими доларами.
     
    ICTV.UA
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.