• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розпочався 600-кілометровий марш механізованої колони українського миротворчого контингенту з Іраку до Кувейту

    Опубликовано: 2005-12-22 16:28:00
    Сьогодні, 22 грудня, розпочався 600-кілометровий марш першої з трьох механізованих колон військової техніки українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак. Марш проходить за маршрутом: базовий табір “Дельта” (місто Аль-Кут, Республіка Ірак) – база “Вірджинія” (місто Ель-Кувейт, Держава Кувейт).
     
    До складу колони входить 41 одиниця броньованої та автомобільної техніки та 162 військовослужбовця. Першу колону очолив командир 81-ї тактичної групи ЗС України генерал-майора Сергій Горошніков.
     
    Рух колон українського миротворчого контингенту постійно супроводжується і ретельно охороняється підрозділами Багатонаціональних сил. Зокрема, повітряне прикриття колони здійснюють гелікоптери, а на найбільш небезпечних ділянках шляху – літаки Багатонаціональних сил. Крім того, сьогодні двома транспортними колонами Багатонаціональних сил здійснюється перевезення техніки та майна 81-ї ТГ. За планом ротації колони мають прибути на базу “Вірджинія” 23 грудня.
     
    На 23 та 24 грудня заплановано марші ще двох колон українського миротворчого контингенту. 29 грудня уся техніка та майно українського миротворчого контингенту двома поромами відбуде в Україну з порту Аш-Шуайба (Держава Кувейт).
     
    Довідка. Відповідно до рішення Президента України національний миротворчий контингент в Республіці Ірак буде виведений з території цієї країни до кінця цього року. Згідно з планом, який погоджений з усіма сторонами, виведення контингенту заплановано завершити до 30 грудня 2005 року. Всього станом на 22 грудня в Україну з Іраку повернулося 264 військовослужбовця українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.