• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко зустрівся з Ібрагімом аль-Джаафарі

    Опубликовано: 2005-12-27 09:05:00
    Відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка із Прем’єр-міністром Іраку Ібрагімом аль-Джаафарі. Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.
     
    Іракська сторона подякувала Україні за високий професіоналізм миротворців, підкресливши, що питання безпеки є надзвичайно гострим та важливим для Іраку, і тому важко переоцінити зусилля українських вояків для забезпечення миру та спокою у провінції Васіт.
     
    Також іракська сторона висловила переконання, що присутність українського миротворчого контингенту поклала початок новим двостороннім відносинам між країнами, і що у 2006 році, після формування в Іраку нового уряду, відбудеться активізація, передусім, економічних зв’язків.
     
    Віктор Ющенко переконаний у необхідності поглиблення співробітництва з Іраком. Він наголосив, що Україна, зокрема, зацікавлена у проектах із відбудови Іраку. Торкаючись пріоритетних сфер двостороннього співробітництва, Президент України зазначив, що це, насамперед, співпраця в торговельній та військово-технічній сфері. Україна, за його словами, готова радикально збільшити свою присутність в Іраку через реалізацію проектів із розбудови транспортної мережі, розвідки нафтових і газових родовищ, відновлення водопостачання, а також підготовки спеціалістів у вузах. Крім того, українська сторона зацікавлена в поставках до Іраку сільськогосподарської техніки, транспортних і пасажирських літаків. «Присутність українського контингенту заклала хороший фундамент новим відносинам між Україною та Іраком», – заявив Президент.
     
    Глава держави також висловився за відновлення роботи посольства Іраку в Україні. Під час зустрічі було досягнуто домовленості, що у травні наступного року Прем’єр-міністр Іраку відвідає Україну. Планується, що під час його візиту буде підписано план дій між Україною та Іраком, який би вивів відносини двох країн на рівень особливого партнерства. Над цим документом вже у березні наступного року розпочне роботу українсько-іракська робоча група на урядовому рівні. План дій передбачає конкретні кроки і проекти співпраці між країнами.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.