• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ірак залишив останній українській миротворець

    Опубликовано: 2005-12-27 17:46:00

    Сьогодні вдень, 27 грудня, остання механізована колона військової техніки українського миротворчого контингенту здійснивши 600-кілометровий марш прибула з Республіки Ірак до порту Аш-Шуайба у Кувейті і стала під завантаження на другий пором.

    До складу колони входило 8 одиниць броньованої та автомобільної техніки та 44 військовослужбовця. Таким чином, станом на 27 грудня жодного військовослужбовця зі складу українського миротворчого контингенту на території Іраку не залишилося.
     
    Відтепер Україну в Іраку представлятимуть близько 50 осіб військового персоналу – радники та інструктори, які прибули до табору “Дельта” 20 грудня цього року. Вони працюватимуть виключно у штабах, де займатимуться підготовкою іракських військовослужбовців.
     
    Як зазначив Президент України Віктор Ющенко відвідуючи вчора Республіку Ірак, головним завданням українського військового персоналу є закріплення українських стратегічних економічних інтересів в Іраку.
     
    - Ці експерти відповідатимуть за управління контрактами у політичній та економічній сферах, - додав Віктор Ющенко.
     
    Довідка. Відповідно до рішення Президента України національний миротворчий контингент в Республіці Ірак буде виведений з території цієї країни до кінця цього року. Згідно з планом, який погоджений з усіма сторонами, виведення контингенту заплановано завершити до 30 грудня 2005 року. Всього станом на 27 грудня в Україну з Іраку повернулося 675 військовослужбовців українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.