• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко відправляє Плачкова у Москву для продовження переговорів

    Опубликовано: 2005-12-28 10:06:00

    Іван Плачков поквапився з оптимістичною заявою про домовленість між Києвом і Москвою щодо купівлі газу. Сьогодні міністр сказав, що Росія готова піти на компроміс і пристала на запропоновані Україною умови придбання блакитного палива.  За словами Плачкова, він спілкувався не з «Газпромом», а Міністерством енергетики Російської Федерації. Москва відреагувала вже за кілька годин. Факт будь-яких домовленостей спростували і в російському міністерстві, і в «Газпромі».

    Більше того, в «Газпромі» пообіцяли звернутися до Європейського суду, якщо Україна забиратиме паливо, що проходить її територією. Таку реакцію з боку росіян спричинила заява прем’єр-міністра Юрія Єханурова про можливість технічного відбирання газу. Він підкреслив, що в українських газовиків є юридичне право відкачувати по 150 кубів палива з кожної тисячі як плату за транзит.

    Ще одну заяву Івана Плачкова вчора спростували в Туркменистані. Днями український міністр сказав про підписання домовленості стосовно постачання блакитного палива в Україну. Проте туркменські урядовці цей факт заперечили. Втім, сьогодні Іван Плачков знову запевнив, що угоду цю підписали, скріпили печатками, і він привіз її до Києва. І, як щойно стало відомо, Іван Плачков завтра вирушить до Москви на перемови щодо газу. Про це сьогодні телефоном домовилися Віктор Ющенко і Володимир Путін.

    "НТН"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.