• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Беспалий: "Міністру оборони Росії нема чого нервувати"

    Опубликовано: 2005-12-28 10:11:00

    "Міністр оборони Росії Іванов дозволив собі безвідповідальні натяки про те, що Росія може переглянути своє ставлення до територіальної цілісності України у зв'язку, наприклад, із проблемами, які виникають у Російського Чорноморського флоту в Криму. "Наша Україна" вважає це абсолютно неприпустимим, ми чекаємо від керівництва Росії відповідної реакції на цю заяву або відповідних кадрових рішень, - заявив у розмові з журналістами член Президії Ради партії "Народний Союз Наша Україна", народний депутат Борис Беспалий. - Адже Росія якраз є одним з гарантів територіальної цілісності і суверенітету України від 1994 року, коли наша країна пішла на безпрецедентний крок до одностороннього ядерного роззброєння".

    "Насправді ж у ситуації з Чорноморським флотом діє угода 1997 року і Кабмін України увесь час моніторить її виконання. Відповідне доручення було дане ще урядом Кінаха в 2001 році, - розповів Борис Беспалий. - І ось зараз уряд, розглядаючи результати перевірки, дійшов висновків, що в цілому багато параметрів угоди виконується, але є і проблеми. Наприклад, Чорноморський флот Росії займає земельні ділянки, які йому не належать, а це морське узбережжя Криму і ми, зрозуміло, від цього втрачаємо. Крім того, українські інспектори не мають можливості перевіряти без'ядерний статус Чорноморського флоту, що було умовою його базування".

    "Україна не ставить питання про перегляд угод про Чорноморський флот, а лише контролює їх дотримання російською стороною, - зазначив народний депутат. - Це абсолютно нормальний процес і нашим сусідам немає чого нервувати".

    "Нещодавно у Верховній Раді розглядався і був прийнятий закон про Севастополь, який певною мірою послаблює повномасштабний суверенітет України, - додав Борис Беспалий. - Зрозуміло, що він був ветований Президентом. На жаль, в Україні знайшлися такі політичні сили, які не обстоюють повною мірою суверенітет України, і якщо від Партії Регіонів та СДПУ(о) ніхто іншого й не чекав, то дуже дивує і засмучує, що половину голосів за подолання вето на цей закон дав і Блок Юлії Тимошенко".

    Прес-служба НСНУ  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.