• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кінах: "Ми не будемо приймати рішення під політичним тиском"

    Опубликовано: 2005-12-28 12:12:00

    "Україна готова до будь-якого сценарію у розв'язанні газового питання, але все-таки сподівається, що остаточне рішення російської сторони матиме виважений і продуманий характер з урахуванням багатолітньої україно-російського партнерства", - заявив вчора під час прес-конференції секретар РНБОУ, член Виборчого Блоку "Наша Україна" Анатолій Кінах. Він також зазначив, що українська влада вважає за необхідне ліквідувати бартерні схеми у газотранспортних відносинах між двома країнами, але ні в якому разі не буде приймати рішення під політичним тиском.

    Як відмомо, на останньому робочому засіданні під головуванням Президента В.Ющенка українські високопосадовці обговорювали комплексний план вирішення енергетичних питань, в тому числі й можливість розширення газового співробітництва з Туркменистаном та Іраком.

    Коментуючи наміри російської сторони стосовно підвищення тарифів на газ, секретар РНБОУ в черговий раз наголосив, що раптове 5-тикратне підвищення ціни на російський газ несе суттєву загрозу національній економіці, особливо хімічній та металургійній галузям, що складають близько 30 відсотків українського виробництва.

    "Українська сторона вже підготувала пакет пропозицій для російських чиновників, котрі передбачають поетапний перехід на нові розрахунки за газ. Їх погодження російською стороною дасть можливість адаптувати українську економіку до високих цін, створити систему компенсаторів для українських підприємств і задіяти енергозберігаючі технології", - повідомив Анатолій Кінах.

    Прес-служба НСНУ  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.