• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров вимагає від губернаторів забезпечити мораторій на перевірку ЗМІ

    Опубликовано: 2005-12-28 15:34:00

    Сказав, що має інформацію про перевірку ЗМІ у деяких регіонах. За дотриманням закону - стежить і Комітет виборців. Впродовж першого місяця виборчої кампанії - його представники вже зафіксували порушення – це брудний піар та адмін-ресурсу.

    Сюрпризи першого місяця виборчої кампанії 2006. Представники комітету виборців України, хоча й констатують, що нинішні вибори більш демократичні, заявляють – позбутись частини негативних факторів, які вплинуть на «чистоту виборчого процесу не вдалось».

    Ігор Попов, голова правління КВУ

    "Зараз ми констатуємо, що як мінімум 7 політичних сил використовують адмін ресурс, як правило, це агітація посадових осіб, це не має значного впливу на виборців, але такі випадки були".

    Серед ноу-хау нинішньої виборчої кампанії представники Комітету виборців називають своєрідну війну кольорів. У Донецьку місцева влада будує дитячі майданчики, фарбуючи їх у помаранчевий колір, який за ніч невідомі перефарбовують у біло-синій. А у Миколаєві соціалісти ремонтують лавки та фарбують їх у «свій» колір. Вистачає і реклами, яку почали розміщувати ще до початку агітації, дозволеної законом. Ті ж, хто не займаються саморекламою, кажуть представники Комітету виборців, граються у «брудний піар». Один з елементів якого - поширення листівок, що дискредитують окремі партії чи особистості.

    Єгор Побережний заступник голови правління КВУ

    "Ось «Говерла тур» спеціальна новорічна пропозиція за маршрутами Президента, новий рік на Говерлі, викликання духів загиблих патріотів, під час президентського сходження найкращі в Європі обвали лавини та блискавки".

    Серед інших застережень щодо майбутніх парламентських виборів: непрозоре формування виборчих списків більшості політичних об‘єднань. Прогнозує Єгор Побережний і проблеми зі списками самих виборців, які не надто активно йдуть перевіряти - чи є їхнє ім’я у списку тих, хто 26 березня отримає бюлетень для голосування. Засоби масової інформації у перший місяць виборчої кампанії працювали у більш вільних умовах, аніж на попередніх президентських чи парламентських, констатують у Комітеті виборців. Хоча, за їхніми словами, мас-медіа користуються цією свободою у своєрідний спосіб – зароблянні грошей на прихованій рекламі тієї чи іншої політичної сили.

    "Перший канал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.