• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США і ЄС обіцяють зміцнити зв’язки України з НАТО

    Опубликовано: 2005-12-28 17:26:00

    В 2006 році одним з головних напрямів трансатлантичної співпраці між США і ЄС буде подальший розвиток демократії в Росії, в Україні, на Кавказі і в країнах Центральної Азії. Про це заявив заступник держсекретаря США з політичних питань Ніколас Бернс, виступаючи в Європейському інституті у Вашингтоні.

    "Ми маємо намір дотримуватися плану щодо розвитку свободи в Росії і в Україні. Ми повинні підтримувати прагнення України і Грузії зміцнити зв'язки з НАТО і ЄС, повинні добиватися реформ на Кавказі і врегулювати конфлікт у Нагірному Карабаху. В Центральній Азії нам слід взаємодіяти з Казахстаном, Киргизстаном і Таджикистаном, а також вимагати реформ від Узбекистану і Туркменістану", - заявив Бернс.

    На думку заступника держсекретаря, поширення свобод, "якими ми користуємося в Європі й Америці", далі на схід, і зокрема на Балканах, стане "наступною великою місією" США і ЄС.

    Крім того, Бернс торкнувся сумісних планів Сполучених Штатів і Європейського Союзу на Близькому Сході, в Африці і в Азії, а також розповів про сумісні досягнення в 2005 році, згадавши, зокрема, Україну, Грузію і Білорусь: "В Україні ми розкрили двері в демократичне, безпечне і вільне від корупції майбутнє в партнерстві з НАТО і ЄС. В Грузії ми наводимо мости між Тбілісі, Москвою і місцевими лідерами на решті території країни. В Білорусі у нас сумісна місія щодо звільнення від останнього диктатора Європи".

    Виступ Бернса прозвучав 15 грудня, стенограма промови була опублікована на сайті Держдепартаменту США через вісім днів, проте перші згадки про неї у пресі з'явилися 27 грудня.

    "Інститут Євро - Атлантичного співробітництва"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.