• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд підписав папери по СП з РосУкрЕнерго

    Опубликовано: 2006-02-01 10:34:00

    Йшлося про створення спільного підприємства, що постачатиме газ українським споживачам, як це визначено угодою від 4-го січня. І таке підприємство - знову ж таки за угодою, мало бути створене до 1 лютого. Офіційні підсумки перемов обіцяють оголосити сьогодні. Раніше Антимонопольний комітет схвалив усі необхідні документи.

    Український уряд таки поставив крапку в газовому протистоянні Києва та Москви. Міністри остаточно узгодили установчі документи спільного підприємства Нафтогазу України та РосУкрЕнерго. Для цього урядовцям знадобилося 9-ть годин.

    Іван Плачков, міністр палива та енергетики:

    - СП будет заниматься закупками газа у "РосУкрЭнерго" и поставлять его украинским потребителям и, возможно, дочерней компании "Газ Украины". АМК должен сегодня принять решение. Если будет решение, то после этого мы определимся с подписанием уставных документов.

    Усі необхідні документи після довгих дискусій передали до Антимонопольного комітету, де заради газового питання навіть подовжили робочий день. Ретельне вивчення майбутньої угоди, і остаточний вирок.

    Олексій Костусєв, голова АМК:

    - Стороны обязаны инициировать перед соответствующими государственными органами ведение и обеспеченение равных условий деятельности для Нефтегаза Украины и Укргазенерго. В частности по вопросам ценового регулирования также как это существует для НАК.Тоесть компании должны работать в равных условиях.Также учасники совместного предприятия должны воздерживатся от любых дискриминационных действий в отношении других игроков на этом рынке.

    А весь цей час у "Нафтогазі" на рішення українських чиновників чекала делегація з російського "Газпрому", на чолі з Алєксандром Рязановим та бажанням підписати угоду вже у вівторок.

    У свою чергу у Москві президент Росії Владімір Путін вкотре звинуватив Київ у перевищенні лімітів відбирання газу під час морозів. Він вимагає від української сторони розрахуватись повністю за майже 70 мільйонів кубометрів, відкачаних понаднормово.

    "5 канал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.