• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські Нострадамуси прогнозують розкол держави

    Опубликовано: 2006-02-02 09:36:00

    Україна вже опинилася у величезній політичній кризі. Далі можливий лише розкол держави- такі тези виголошували політологи під час круглого столу «Від колапсу влади до «Гуляйпілля».

    Вибори вже за два місяці і чим ближче - тим серйозніші та частіші стають «зібрання» політологів, експертів та інших «прогнозистів», які розповідають нам, а що може бути якщо...

    Так було і цього разу у вівторок у Києві. Більше десяти політологів зібралися, аби поговорити один з одним, яка доля чекає Україну при зміні форми правління. Говорили довго. Єдиної думки не дійшли, наведу лише окремі тези, аби ви, читачі, знали, що ж нам очікувати. Тут, як кажуть, Глоба не допоможе.

    Олесь Доній (політолог)

    "У нас в політиці є невільничій ринок - кафа. Тільки там не рабів продають, а партійні структури. Через це відбувається відсторонення політики від суспільства. Не дивлячись на це, політики не будуть почуватися погано - їм, як і раніше, буде добре, але у людей буде ще більша недовіра до влади.

    Найбільш імовірна коаліція впарламенті - «Наша Україна» та «Партія регіонів». БЮТ може бути лише в опозиції, оскільки Ю. Тимошенко є альтернативою лідерові коаліції. Скоріше за все, що коаліція не буде вимагати, аби прем’єром був Янукович чи Ахметов. Достатньо «сірого короля» Єханурова разом з Януковичем віце-прем’єр-міністром".

    Сергій Дацюк (політолог)

    "Якщо ситуація не зміниться - через рік-два ми матимемо розкол держави. Складеться така ситуація, що влада буде під ногами, і її ніхто не захоче брати. Сьогоднішній вибір, який є у нас - це вибір між двома політичними силами, жодна з яких не є самостійною. Це протистояння Росії та США.

    Причина ж всього криється у тому, що досить нам узгоджувати інтереси. Треба домовлятися на рівні принципів, адже еліта - це люди, які живуть за принципами. Наша біда в тому, що ми не можемо виробити загальноприйняті для всіх принципи".

    Такі думки політологів, щодо нашого майбутнього. Не подобається - доведеться чекати до виборів, аби на власні очі побачити майбутнє. Тоді дуже знадобиться цей текстик, аби порівняти, тож збережімо його до березня.

    Щодо оцінки влади загалом поетично висловився Віталій Кулик «Влада сьогодні схожа на кульгаву качечку». Щоправда, на яку ногу вона кульгає - не уточнив. Зате «уточнено» виразився Андрій Окара, щодо «5 каналу» ( мабуть чимось надокучив канал йому) Зраз на «5 каналі» Януковича показують більше, ніж всіх інших разом узятих. Це своєрідна політична фалометрія. «Ви нас «опустили» торік, ми будемо у вас перед очима сьогодні.»

    Щож, політологи свою думку висловили. Черга за малим - дочекатися, а що ж буде насправді.

    "ІНТЕРНЕТ-РЕПОРТЕР"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.