• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко візьме участь у роботі 42-ї Мюнхенської конференції

    Опубликовано: 2006-02-03 11:52:00

    Сьогодні, 3 лютого, для участі у роботі 42-ї Мюнхенської конференції з питань політики у галузі безпеки до Німеччини відбуває українська військова делегація на чолі з іністром оборони України Анатолієм Гриценком.

    Сьогодні ж ввечері по прибуттю до Мюнхена, заплановані робочі зустрічі Анатолія Гриценка з міністром оборони Російської Федерації паном Сергієм Івановим та заступником голови фракції Соціал-демократичної партії ФРН у Бундестазі Вальтером Колбовим.

    Наступного дня, 4 лютого, роботу 42-ї Мюнхенської конференції з питань політики у галузі безпеки відкриє Федеральний канцлер ФРН пані Ангела Меркель з виступом на тему “Зовнішня політика та політика безпеки ФРН перед глобальними викликами”.

    У роботі цього представницького форуму візьмуть участь керівництво Північноатлантичного альянсу, міністри оборони та закордонних справ країн-членів і партнерів НАТО, видатні політики у галузі безпеки країн Європи, Північної Америки та Азії.

    В ході конференції її учасники планують обговорити такі теми, як “Європа та США: перевірка партнерства”, “Майбутня роль НАТО в контексті міжнародного забезпечення миру”. Під час розгляду питання “Вирішення конфліктів шляхом міжнародного співробітництва” перед учасниками форуму виступить Міністр оборони України Анатолій Гриценко.

    Передбачається, що, перебуваючи у Мюнхені, глава українського військового відомства проведе двосторонні робочі зустрічі з міністром оборони США паном Дональдом Рамсфельдом, Федеральним міністром оборони ФРН паном Францом-Йозефом Юнгом, Міністром Національної оборони Республіки Польща паном Радославом Сікорским.

    Довідка: Мюнхенська конференція є щорічним заходом на вищому рівні. Її засновником став німецький видавець Евальд фон Кляйст, який у 1962 році започаткував у Мюнхені “засідання представників військових відомств”. Пізніше це засідання отримало іншу назву – міжнародна конференція з питань політики безпеки. Основні питання, що розглядаються на конференції – це зміни в політиці безпеки, європейські та американські відносини.

    Україна вперше була представлена на 35-й Мюнхенській конференції у лютому 1999 року і з того моменту є постійним учасником форуму.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.