• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кредісов: Перед Міністерством оборони України постала суттєва проблема

    Опубликовано: 2006-02-09 11:57:00

    Про це сьогодні, 8 лютого, заявив заступник міністра оборони України В’ячеслав Кредісов під час парламентських слухань “Про стан забезпечення житлом військовослужбовців Збройних Сил України”.

    “Ця процедура досить складна та вимагає багато часу на виготовлення правовстановлюючих документів, проведення експертної оцінки військових об’єктів, отримання маси погоджень та значного часу на проведення аукціонів або конкурсів”, - зазначив В’ячеслав Кредісов.

    Він також додав, що для виготовлення правовстановчих документів на нерухоме майно та документів для одержання державних актів на земельні ділянки, необхідно орієнтовно 100 млн. грн., які у бюджеті не передбачені.

    Робота щодо наповнення спеціального та загального фондів бюджету військового відомства проводиться разом з уповноваженими Кабінетом Міністрів організаціями.

    “Від результатів цієї роботи залежить рівень фінансування потреб житлового будівництва”, - наголосив заступник Міністра оборони України.

    У зв’язку з неможливістю забезпечити належне фінансування житлового будівництва за рахунок наповнення у першому півріччі 2006 року державного бюджету керівництво військового відомства звернулося до Міністерства фінансів з пропозицією внести зміни до Розпису бюджетних асигнувань загального фонду на цей рік в частині, що передбачає фінансування потреб житлового будівництва Міністерства оборони з лютого по червень в обсязі по 70 млн. грн. щомісяця.

    “Для забезпечення вирішення житлової проблеми військовослужбовців пропонується функції відчуження нерухомого майна залишити в складі Міністерства оборони і не передавати їх Фонду державного майна України”, - повідомив В’ячеслав Кредісов.

    Він також навів досвід країн-членів НАТО, де відчуженням військового майна займаються спеціальні агенції, що підпорядковані оборонним відомствам цих країн, і кошти, отриманні від відчуження такого майна, спрямовуються на їх потреби.

    Говорячи про перспективи забезпечення військовослужбовців житлом в цьому році, В’ячеслав Кредісов зазначив, що показниками Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки обсяги фінансування будівництва або придбання житла для військових передбачені на рівні 1.371.782 тис. грн.

    “Така сума дозволила б військовому відомству забезпечити житлом у 2006 році щонайменше 9.000 військовослужбовців”, - повідомив заступник міністра оборони України.

    У той же час, як зазначив В’ячеслав Кредісов, Законом “Про Державний бюджет України на 2006 рік” на будівництво та придбання житла для військовослужбовців Збройних Сил передбачені видатки на суму лише 622,5 млн. грн. У тому числі 350,7 млн. грн. із загального фонду, що на 53,7 млн. грн. менше від отриманих коштів у 2005 році. Тобто реальні можливості будівництва та придбання житла у 2006 році у порівнянні з минулим роком зменшилися на 61%.

    “До того ж, спеціальним фондом, тобто за рахунок надходжень від підприємств Міністерства оборони, передбачена сума у 271,8 млн. грн. На цей ліміт асигнувань можливо брати зобов’язання лише після фактичного надходження коштів”, - наголосив В’ячеслав Кредісов.

    Крім того, як додав заступник Міністра оборони України, за положеннями статті 88 Закону України “Про Державний бюджет України на 2006 рік” передбачено додаткові обсяги надходжень коштів до дохідної частини бюджету, в основному коштами від реалізації надлишкового майна ЗС України, на суму 2 млрд. грн. У разі виконання цих планів надходжень Міністерству фінансів України надано повноваження щодо внесення необхідних змін до Розпису Державного бюджету України на 2006 рік з додатковими призначеннями видатків із загального фонду. У тому числі – 649.3 млн. грн. на будівництво житла для військовослужбовців Збройних Сил України.

    “Але знову ж таки, на цей ліміт асигнувань можливо брати зобов’язання лише після внесення змін до Розпису бюджетних асигнувань та фактичного надходження коштів”, - наголосив В’ячеслав Кредісов.

    Станом на перше січня 2006 року, як повідомив заступник міністра оборони України, замовниками оборонного відомства за чинними договорами будівництва житла, за власним планом та за договорами пайової участі, які укладені за результатами проведених торгів, взято бюджетних зобов’язань на суму 699.5 млн. гривень.

    Вже сформована програма будівництва та придбання житла у цьому році на загальну кількість 7.756 квартир. До речі, це на 1528 квартир менше від показників Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006 - 2011 роки, - зазначив заступник Міністра оборони України.

    В’ячеслав Кредісов звернув увагу всього депутатського корпусу на незадовільний стан житлового забезпечення військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил і попросив підтримати пропозиції Міністерства оборони України у такому важливому соціальному питанні, як забезпечення житлом людей у погонах.

    Серед основних пропозицій - внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2006 рік” в частині збільшення видатків на будівництво і придбання житла до суми 1.576,5 млн. грн., що буде відповідати показникам Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки, забезпечення ритмічного щомісячного фінансування відповідно до потреб, а також передбачення 282,1 млн. грн. для будівництва і придбання житла для військовослужбовців звільнених у запас або відставку і які перебувають на квартирному обліку в місцевих органах влади.

    Внести зміни до Розпису бюджетних асигнувань загального фонду на 2006 рік в частині фінансування потреб житлового будівництва Міністерства оборони України з лютого по червень в обсязі по 70 млн. грн. щомісяця. Залишити функції відчуження нерухомого майна за Міністерством оборони, а не передавати ці функції Фонду державного майна України.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.