• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко зустрівся з координатором системи ООН

    Опубликовано: 2006-02-14 14:25:00

    Відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка з координатором системи ООН з питань пташиного та людського грипу Девідом Набарро. На початку зустрічі Президент підкреслив, що українська влада, зіткнувшись з проблемою пташиного грипу, «зробила досить вичерпні і повні кроки в локалізації цього захворювання». «Сьогодні проводиться досить активна національна політика з локалізації пташиного грипу», – констатував він. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    У ході зустрічі Президент також зазначив, що у зв’язку з очікуваним навесні загостренням ситуації Україна планує провести ряд превентивних заходів, зокрема у сфері посилення санітарного контролю. Президент також висловив переконання, що Україна змогла достатньо оперативно зустріти першу хвилю пташиного грипу, а головне – владі вдалося зробити громадськість своїм партнером у боротьбі із захворюванням та компенсувати втрати населення.

    Президент визнав, що зазначена проблема є викликом як для української нації, так і для всієї світової спільноти. Оскільки ж територія України розташована на лінії основних міграційних шляхів птахів, наша країна має бути готовою стикатися з цією хворобою постійно, зазначив він.

    В. Ющенко поінформував представників ООН про дії, що вживає українська влада для оптимізації протидії розповсюдженню пташиного грипу. Зараз у країні працює координаційна рада, що працюватиме на постійній основі та об’єднуватиме зусилля всіх зацікавлених структур. За словами Президента, Україна звернулася щодо надання їй міжнародної допомоги із подолання цієї проблеми, зокрема до ЄС та США.

    «Ми поговорили із Президентом Росії Володимиром Путіним щодо координації дій обох країн. Я думаю, найближчим часом буде створено двосторонню комісію або якусь іншу структуру, що займатиметься координацією науки, профілактики та інших питань для боротьби з цією проблемою», – також повідомив Президент.

    В. Ющенко висловив зацікавленість в обговоренні цього питання із представниками ООН для пошуку способів взаємодії. Президент відзначив, що, зокрема, може йтися про надання Україні допомоги для формування власної лабораторної бази високого рівня. «Для нас важливо відчувати плече міжнародної спільноти», – сказав В. Ющенко.

    Президент також поінформував, що Україна має намір створити постійно діючий орган високого статусу, який би на професійній основі займався всім комплексом питань боротьби із поширенням пташиного грипу.

    У свою чергу Д.Набарро високо оцінив заходи, вжиті українською владою для врегулювання ситуації, що виникла під час поширення пташиного грипу у Криму. «Я вірю, що те, як Україна відреагувала на подолання пташиного грипу, може бути прикладом для інших країн. Швидкість й ефективний контроль, з якими Україна на неї відреагувала, дозволив не поширити вірус на інші території вашої країни», – сказав він.

    Д. Набарро зазначив, що ООН розглядатиме питання надання Україні допомоги у рамках протидії поширенню пташиному грипу. Він відзначив, що плани української влади щодо боротьби із захворюванням є досить цілеспрямованими.

    Д. Набарро також висловив думку, що Україна може поділитися своїм досвідом боротьби із пташиним грипом з іншими регіонами, для яких ця проблема є актуальною. «Сподіваюся, що ми зможемо і надалі розраховувати на вас», – сказав Д. Набарро.

    У зустрічі також взяли участь перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Бережнов, перший заступник голови Державного департаменту ветеринарної медицини Володимир Горжеєв, координатор у МНС з питань пташиного грипу Вадим Грінько, координатор системи ООН в Україні Френсіс О’Доннелл та інші.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.