• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сіленков відзвітував про свою діяльність у Новій Каховці

    Опубликовано: 2006-03-01 10:45:00

    Свій черговий звіт голова Херсонської обласної державної адміністрації Борис Сіленков 27 лютого провів у Новій Каховці. Це місце особливе для першої особи Херсонщини, бо саме тут він був міським головою три роки, з 2002-го по 2005-й. Тому оцінка його роботи з боку новокаховчан є знаковою для Сіленкова.

    Послухати керівника області прийшло багато новокаховчан, зал місцевого Палацу Культури був повністю заповненим. Разом з Сіленковим до людей вийшли тимчасово виконуючий обов’язки міського голови Нової Каховки Володимир Коваленко і депутат Верховної Ради України Володимир Фіалковський.

    Зустріч почалася з приємної події: голова обласної державної адміністрації подарував ксерокс середній загальноосвітній школі №1, документи на який він вручив директору закладу. Також Борис Сіленков зазначив, що сьогодні у цій школі по лінії обласного управління освіти і науки монтується комп’ютерний клас.

    У своєму виступі голова адміністрації області нагадав присутнім, у якому складному стані у лютому 2005 року він і його команда прийняли область: це мільйонні борги із заробітної плати, тисячі безробітних, середня зарплата на рівні 356 грн., це невиконані бюджети третини населених пунктів області і багато інших проблем.

    Зараз, на думку першої особи Херсонщини, область поступово виходить з кризи. Як окремі перемоги Борис Сіленков вважає: ефективну роботу обласної адміністрації по газифікації та відновленню водопостачання в сільській місцевості області, а також, боротьбу з корупцією та тіньовою економікою.

    Лише за рік область на 3% стала більш газифікованою (таких темпів не було і за часів СРСР), а водопостачання відновили у 70 населених пунктах.

    Боротьба з тіню допомогла легалізувати 8 тис. робочих місць, на 20 млн. грн. скоротити борги по зарплаті. Лише по відшкодуванню ПДВ не дали занадто спритним ділкам обдурити державу на 30 млн. грн.

    На жаль, тверда позиція керівництва області, щодо повернення боргів по зарплаті, натикається на шалені перепони з боку деяких керівників підприємств. Прикриваючись політичними гаслами, вони звинувачують владу у тиску та втручанні до виробничої справи, у той час як самі намагаються уникнути обов’язків повертати борги людям. Є таке підприємство і в Новій Каховці – «Південелектромаш».

    Саме про повернення зарплатних боргів на цьому підприємстві була більшість запитань до керівника області. Борис Сіленков пояснив, що вже виплачено 6 мільйонів цих боргів, крім того, з приводу цих боргів вже давно є рішення суду і проблема виплати залишків грошей лежить у площині виконавчої служби і прокуратури міста.

    У цей вечір було багато запитань. І досить гострих теж. Точкою зору Сіленкова цікавилися і з інших проблемних підприємств міста, і оцінкою роботи місцевої влади, і кого голова адміністрації підтримує на виборах міського голови Нової Каховки, і коли у місті знов відбудують дитячі майданчики, і чому цукор подорожчав…

    Голова облдержадміністрації відповів всім. Зауважив, що у цьому році, на розвиток соціальної сфери Нової Каховки і району, з обласного бюджету виділено 23 млн. грн. Ці кошти разом з міським бюджетом складуть майже 68 млн. грн., що значно покращить добробут новокаховчан.

    Борис Сіленков подякував своїм землякам, а це майже 11 тисяч новокаховчан, за ту підтримку, яку вони восени 2004–го надали демократичним змінам у державі. Щоб не казали політики, але влада розуміє проблеми людей, вважає перша особа Херсонщини, і буде працювати над тим, щоб життя в регіонах стало кращим.

    Точку зору зібрання по відношенню до роботи обласної виконавчої влади висловила одна з присутніх, яка подякувала голові обласної державної адміністрації за роботу і побажала, щоб Борис Сіленков і його команда й надалі так переймалися турботами всіх мешканців області. Те що це була думка багатьох підтвердили оплески, якими новокаховчани проводжали свого земляка зі сцени.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.