• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські верифікатори інспектують територію Греції

    Опубликовано: 2006-03-01 12:32:00

    Одразу дві групи українських військових інспекторів розпочали роботу на території Грецької Республіки.

    Так, перша група українських верифікаторів, яку очолює начальник групи Управління верифікації Генерального штабу ЗС України полковник Олександр Вячеславов на літаку спостереження Ан-30Б ескадрильї “Блакитна стежа” здійснять місію спостережного польоту за Договором з Відкритого неба.

    Це вже друга у 2006 інспекційному році перевірка об’єктів контролю на території держав-учасниць Договору з Відкритого неба, яку проводять українські інспектори. Загалом, пасивні та активні квоти України за цим міжнародним документом складають по 12 інспекцій.

    В цей же термін друга група українських військових фахівців під керівництвом заступника начальника Управління верифікації Генерального штабу ЗС України полковника Анатолія Лойшина відповідно до Віденського документу 1999 року проведе другу в цьому році інспекцію об’єктів контролю Греції.

    В цьому році пасивна та активна України за Віденським документом 1999 року складає 3 інспекцій зазначеного району та 1 візиту за оцінкою інформації

    Довідка. Договір з Відкритого неба передбачає застосування режиму “Відкритого неба” з метою розвитку відкритості та транспарентності, сприяння виконанню діючих, або наступних угод у галузі контролю над озброєннями, а також розширенню можливостей щодо запобігання криз та кризових ситуації. Крім того, у майбутньому передбачено розповсюдження режиму “Відкрите небо” на моніторинг та захист навколишнього середовища.

    Договір було підписано у 1992 році в Хельсінкі (Фінляндія) 25 країнами, в тому числі і Україною. Він став першим міжнародним документом, який підписала Україна, маючи статус незалежної держави. Згодом до нього приєдналося ще 2 країни. Згідно з міжнародними правовими нормами, Договір набув чинності після його ратифікації парламентами всіх країн-членів. Останнім його ратифікувала Російська Федерація 20 травня 2001 року (Україна – 2 березня 2000 року).

    1 січня 2002, через 10 років з моменту підписання, Договір вступив в дію. За цей час було підготовлено відповідний персонал, літаки, екіпажі та спеціальне обладнання.

    Віденський документ 1999 року регламентує комплекс заходів щодо зміцнення мір довіри, обмежує певні види військової діяльності та передбачає обмін інформацією між країнами-учасницями про проведення великомасштабних військових навчань.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.