• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські авіатори готуються до виконання завдань Місії ООН у Ліберії

    Опубликовано: 2006-03-01 17:28:00

    Армійські авіатори Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України продовжують удосконалювати свої професійні навички і готуються до виконання завдань Місії ООН у Ліберії.

    У новому навчальному році, який розпочався у Збройних Силах України 1 грудня 2005 року, екіпажі окремого полку армійської авіації під командуванням полковника Тараса Шлюхарчука вже мають у своєму активі понад 560 годин нальоту.

    За цей час 42 екіпажі пройшли підготовку в простих метеоумовах, а 23 – у складних метеорологічних умовах вдень. 27 та 17 екіпажів відповідно пройшли підготовку в різних метеоумовах вночі. Планується, що до кінця поточного року авіатори частини доведуть час перебування у повітрі до 2650 годин.

    Крім того, на підвищення професійного вишколу льотного складу впливає те, що вертольотчикам доводиться нести бойове чергування в системі ППО, забезпечувати стрибки з парашутом аеромобільних підрозділів, а також разом з підрозділами МНС виконувати завдання, пов’язані з проведенням рятувальних заходів на морі.

    З 15 березня на базі Південного оперативного командування розпочнуться збори льотного та наземного складу, який в травні 2006 року відбуде для виконання миротворчої місії в Ліберії. Необхідно відзначити, що до початку зборів усі майбутні миротворці вже пройшли професійний відбір та медичне обстеження.

    Варто додати, що з метою нарощування якісно підготовлених мобілізаційних ресурсів, а також впровадження служби в резерві найближчим часом на базі військової частини армійської авіації Південного ОК буде проведено експеримент із залученням на службу 100 військовозобов’язаних.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.