• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Українi буде черговий касетний скандал?

    Опубликовано: 2006-03-07 11:17:00

    «Помаранчеві» звинувачують один одного у «прослушці» та провокаціях.

    Черговий скандал за три тижні до виборів виник між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком та екс-головою СБУ Олександром Турчиновим. У суботньому інтерв'ю «Дзеркалу тижня» Луценко повідомив, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом прослуховування посадовців за часів керування Службою безпеки паном Турчиновим. Прослуховували нібито і Луценка, i навіть міждержавні переговори між лідерами України та Росії!

    Сам міністр із цього приводу не шкодує, бо, на думку Луценка, ті, хто його прослуховував, переконалися, що «немає жодних підстав підозрювати МВС у роботі на дядька, а не на закон». При цьому Юрій Луценко зазначає, що в нього особисто немає ніяких політичних конфліктів із командою Юлії Тимошенко: «Я розглядаю її як важливий елемент єдиної помаранчевої команди. Але в мене є конфлікти з представниками всіх політичних команд, які мали або мають проблеми із законом».

    Нагадаємо, що ще напередодні відставки Турчинова з посади голови СБУ очолюване ним відомство звинувачував у несанкціонованій «прослушці» Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Але тоді Олександру Турчинову вдалося довести непричетність спецслужб, у тому числі й на одному з останніх для нього засідань Ради нацбезпеки та оборони. А згодом була вереснева криза...

    Теперішнє повернення до теми «прослушки» неабияк обурило Турчинова, тепер уже як керівника центрального штабу Блоку Юлії Тимошенко. Одразу після публікації інтерв'ю Луценка він заявив, що подає до суду на міністра внутрішніх справ. Пан Турчинов називає слова свого колишнього колеги по акціях «Україна без Кучми» та по уряду народної довіри «черговою маячнею» i додає, що не здивується, якщо виявиться, що Генпрокуратура справді сфабрикувала цю справу.

    Розлючений Олександр Турчинов не лише порівняв методи роботи Луценка з методами його попередників на посаді міністра - Кравченка й Білоконя, але й «зірвався» у висловлюваннях: «Я готовий публічно довести в прямому ефірі будь-якого телеканалу в присутності пана Луценка, що він стукач, брехун і провокатор! Хочу заявити, що не дозволю брехливим стукачам принижувати честь і гідність офіцерів СБУ, які сумлінно виконували свій професійний обов'язок». Турчинов додав, що СБУ під його керівництвом працювала в межах закону та Конституції і не займалася незаконним прослуховуванням ані політиків, ані державних діячів, ані міждержавних розмов.

    Натомість уже наступного дня олії у вогонь додав керівник виборчої кампанії «Нашої України» Роман Безсмертний, який в ефірі телеканалу НТН заявив, що бачив стенограми прослуховувань окремих посадовцiв у часи, коли головою СБУ був Олександр Турчинов. Ідеться нібито про роботу «жучків», налаштованих проти тодішніх міністра юстиції Романа Зварича, секретаря РНБО Петра Порошенка та окремих іноземних послів.

             "Україна Молода " 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.