• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко відкрив Сумський обласний кардіологічний диспансер

    Опубликовано: 2006-03-10 12:44:00

    Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії відкриття Сумського обласного кардіологічного диспансеру. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Звертаючись з вітальним словом до присутніх, Глава держави наголосив, що розвиток первинної медицини є першочерговим завданням реформи охорони здоров’я, яка стартує в 2006 році. Реформа також передбачає боротьбу з найбільш актуальними для України недугами, такими як серцево-судинні захворювання, ВІЛ/СНІД, туберкульоз та рак. Крім того, йдеться про збільшене фінансування медичних закладів, зокрема в сільській місцевості, та забезпечення їх необхідним обладнанням і ліками.

    Реконструкція диспансеру обійшлася у 8 млн. грн., ще 2 млн. пішли на закупівлю обладнання. Заклад обслуговуватиме пацієнтів з усієї області. «Тут ми побачимо людей не тільки із Сум, а й з віддалених сіл. Це ще один з кроків назустріч благополуччю людей», – сказав Президент.

    Як повідомив Юрій Поляченко, міністр охорони здоров’я, цього року в Україні планують відкрити ще п’ять подібних лікарень.

    В. Ющенко та Ю. Поляченко перерізали символічну стрічку на вході до диспансеру. У супроводі головного лікаря Ольги Кисельової Президент оглянув приміщення та обладнання закладу.

    У церемонії відкриття також узяла участь Ніна Гаркава, голова Сумської ОДА.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.