• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні створюють власне ФБР

    Опубликовано: 2006-03-10 14:49:00

    Цього тижня на засіданні РНБО ухвалили рішення про створення в Україні Національної служби розслідувань. Такий собі аналог американського ФБР, англійського Скотленд-Ярду чи італійської ДІА.

    Національне бюро розслідувань - спецслужба з надповноваженнями. Юрисдикція - боротьба з організованою злочинністю. У вищих ешелонах української влади ідея створити НБР з’являється ще 1995-го. Та лише за два роки тодішній президент Леонід Кучма зважується підписати указ.

    У Бюро нарешті є обгортка. Та от з нутрощами - проблеми. До новонародженого з підозрою приглядаються СБУ, МВС та Генпрокуратура. Молодший брат ще з пелюшок зазіхає на їхню сферу інтересів.

    Силовики наполегливо переконують Кучму відіграти назад, пригадує один із творців НБР Олександр Давиденко. Той відступає. І вже розроблений закон «Про Національне бюро розслідувань» знімають за кілька хвилин до голосування у парламенті.

    Національне бюро розслідувань хіба що назвою трохи схоже на американського важковаговика - ФБР. Українська модель - то радше аналог італійської спецслужби ДІА.
    За задумом, підмурком Бюро мали б стати обласні управління, які курують боротьбу з оргзлочинністю. Там є і гроші, і необхідна техніка, каже Олександр Давиденко.

    Після помаранчевої революції моду на спецслужбу поновив Петро Дорошенко - вже секретар РНБО. Та напрацювання попередників дотепер вкриваються пилом.

    НБР, НСР або ж будь-яка інша абревіатура. Байдуже. Головне, що така спецслужба Україні потрібна, як повітря, - переконаний Олександр Давиденко. У демократичній Україні злодії ще почуваються, як риба у воді.

    "НТН"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.