• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко підписав низку законів

    Опубликовано: 2006-03-14 09:09:00

    Глава держави підписав Закон України № 2927-IV «Про внесення змін до Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (щодо ВАТ «Одеський припортовий завод»), прийнятий парламентом 4 жовтня 2005 року.

    Цим Законом до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, включено акції, що належать державі у статутному фонді ВАТ «Одеський припортовий завод».

    Президентом України 29 жовтня 2005 року цей Закон відповідно до частини другої статті 94 Конституції України було повернуто до Верховної Ради України для повторного розгляду з пропозицією про його відхилення. Під час повторного розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України 11 січня 2006 року Закон було знову прийнято більш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради. Відповідно до частини четвертої статті 94 Конституції України Президент підписав зазначений Закон.

    Президент підписав Закон України № 2929-IV «Про внесення змін до Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», прийнятий парламентом 4 жовтня 2005 року.

    Цим Законом до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, включено державне підприємство «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект».

    Президент України відповідно до частини другої статті 94 Конституції України повернув 29 жовтня 2005 року цей Закон до Верховної Ради України для повторного розгляду з пропозицією про його відхилення. Під час повторного розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України 11 січня 2006 року Закон було знову прийнято більш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради. Відповідно до частини четвертої статті 94 Конституції України Президент підписав зазначений Закон.

    Глава держави підписав Закон України № 3269-IV «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», прийнятий парламентом 22 грудня 2005 року.

    Законом внесено зміни до Митного кодексу України та Закону України «Про Єдиний митний тариф» щодо обов'язкового офіційного оприлюднення судових рішень з митних питань, уточнення визначення митної вартості товарів та деяких особливостей визначення країни походження товарів.

    Глава держави підписав Закон України № 3404-IV «Про внесення змін до Лісового кодексу України», прийнятий парламентом 8 лютого 2006 року.

    Законом передбачається викладення в новій редакції Лісового кодексу України. При цьому з урахуванням вітчизняного та міжнародного досвіду суттєво удосконалюється система правового регулювання у сфері лісових відносин, обліку лісів, створюються умови для посилення ролі ринкових механізмів, відповідальності лісокористувачів, землевласників та землекористувачів, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за вирішення завдань охорони та раціонального використання лісових ресурсів, збереження особливо цінних лісів, формування екологічної мережі, задоволення потреб суспільства у деревині та іншій продукції лісу. Встановлено, зокрема, що рубки головного користування в лісах державної та комунальної форми власності мають здійснювати лише постійні лісокористувачі.

    Глава держави підписав Закон України № 3447-IV «Про захист тварин від жорстокого поводження», прийнятий парламентом 21 лютого 2006 року в новій редакції.

    Закон спрямований на захист від страждань і загибелі тварин унаслідок жорстокого поводження з ними, укріплення моральності й гуманності суспільства. Законом визначаються правила утримання тварин, поводження з ними, що виключають жорстокість, державне регулювання відносин у сфері захисту тварин від жорстокого поводження, здійснення громадського контролю у цій сфері.

    Глава держави підписав Закон України № 3453-IV «Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України «Про систему валютного регулювання і валютного контролю», прийнятий парламентом 21 лютого 2006 року.

    Закон передбачає видачу Національним банком України національному оператору поштового зв'язку України генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій, які підпадають під режим ліцензування згідно з Декретом Кабінету Міністрів України «Про систему валютного регулювання і валютного контролю», а також визначає функції національного оператора поштового зв'язку України з контролю за валютними операціями, його права й обов'язки як суб'єкта валютних відносин, відповідальність за порушення валютного законодавства.

    Глава держави підписав Закон України № 3508-IV «Про внесення зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2006 рік» щодо розміру збору на обов'язкове державне пенсійне страхування для підприємств, установ та організацій, де працюють інваліди», прийнятий парламентом 23 лютого 2006 року.

    Законом передбачено відновлення дії норми Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» стосовно визначення для підприємств, установ і організацій, де працюють інваліди, збору на обов'язкове державне пенсійне страхування за ставкою 4 відсотка від об'єкта оподаткування для працюючих інвалідів, яке Законом України «Про Державний бюджет України на 2006 рік» внаслідок технічної помилки було скасовано на 2006 рік.

    Прес-служба Президента України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.