• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко задоволений організацією виборчої кампанії

    Опубликовано: 2006-03-14 14:05:00

    Президент Віктор Ющенко позитивно оцінює рівень організації сьогоднішньої виборчої кампанії. «Я в цілому оптимістично дивлюся на рівень підготовки й проведення українських виборів, який ми маємо сьогодні», – сказав Глава держави у вступному слові на розширеній прес-конференції, присвяченій темі чесних виборів. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    «Це перші демократичні вибори – це не так мало, щоб цим не гордитися», – наголосив Президент.

    Віктор Ющенко відзначив збалансоване представлення в ЗМІ різних політичних сил, зазначивши, що суспільство звикає до чесного змагання ідей та програм учасників виборчого процесу. «Обирати – фундаментальне право громадянина, і ніхто – ні церква, ні держава, ні політичні сили чи бізнесові структури – не мають права показувати, які мають бути його політичні симпатії», – сказав Президент.

    Глава держави також відзначив, що особисто контролює фінансування урядом виборчої кампанії. «До сьогоднішнього дня центральний уряд на 100% профінансував виборчу кампанію», – сказав В. Ющенко, зазначивши, що на місцевому рівні через проблеми з асигнуванням певні території все ж відчувають брак коштів.

    Президент також відзначив, що ознакою нинішньої кампанії є значно ретельніше, ніж на минулих президентських виборах, ставлення до підготовки списків виборів. При цьому В. Ющенко закликав громадян особисто перевірити свої прізвища в списках. «Це була б найкраща відповідь на те, як не допустити формування неякісних списків», – сказав він.

    Президент також критично оцінив можливість законодавчих змін, які б дозволили змінювати списки виборів у день голосування. «Коли ми можемо штампувати списки в день виборів через рішення судів – це неправильний підхід», – наголосив він, зазначивши, що певні сторони виборчого процесу можуть використовувати це як привід для відміни результатів виборів на певних дільницях.

    Водночас Президент запевнив, що не ідеалізує ситуацію з підготовкою виборів і знайомиться з висновками різних громадських організацій та сторін виборчого процесу щодо ходу кампанії. «На сьогодні я не отримав жодного негативного матеріалу від громадських організацій і структур, що представляють ту чи іншу політичну силу щодо глибоких порушень виборчого процесу.

    Це мене тішить», – наголосив В. Ющенко. Оцінюючи якість самої кампанії, Глава держави назвав її «переобтяженою примітивізмом», «нединамічною і нецікавою з точки зору змагання програм». «На мій погляд, опозиція в тому числі не має програм, які б могли інтелектуально змагатися з владою», – сказав Президент. Глава держави запевнив, що він особисто є прихильником серйозних дискусій на соціальні та економічні теми, і саме таких дискусій, на його думку, нині бракує.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.