• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нова програма соціальної допомоги «єПідтримка»: тисяча гривень на людину з 1 грудня

    Опубликовано: 2024-10-28 14:00:34

    З 1 грудня 2024 року в Україні планується запуск нової програми соціальної допомоги під назвою “єПідтримка”. В рамках цієї ініціативи кожен громадянин країни, незалежно від віку, отримає одноразову фінансову допомогу в розмірі 1000 гривень. Про це в своєму вечірньому зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

    За словами президента, ця програма покликана надати суттєву підтримку українським сім’ям. “Я доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні. "єПідтримка" для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень,” – зазначив Зеленський.

    Важливо, що отримані кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг. Зокрема, гроші можна буде використати для покриття рахунків за комунальні послуги, електроенергію та інші необхідні витрати. Це має підтримати не лише громадян, а й економіку країни, заохочуючи витрати на українські товари.

    Крім того, Зеленський уточнив, що ці кошти також можуть бути витрачені на придбання квитків на потяги “Укрзалізниці”, лікарських засобів вітчизняного виробництва, а також на благодійні внески на підтримку військових. “Доручив, щоб ці кошти можна було витратити на українські книжки, на культурні послуги. Можна – волонтерам, на дрони,” – додав президент.

    Всі деталі програми “єПідтримка” будуть визначені Кабінетом Міністрів, який також відповідатиме за реалізацію виплат. Уряд зобов’язався представити українцям детальний порядок отримання цих коштів найближчим часом.

    Згідно з планом, програма має запрацювати вже з 1 грудня, тому українці можуть очікувати на суттєву фінансову підтримку в цей непростий час. Це ще один крок до поліпшення соціального захисту населення в Україні в умовах викликів, з якими стикається країна.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.