• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ООН виділяє 265 млн грн на підтримку програми для внутрішньо переміщених осіб «Прихисток»

    Опубликовано: 2024-10-25 09:00:59

    Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) оголосило про виділення додаткових 265 мільйонів гривень на фінансування урядової програми "Прихисток". Це рішення стало важливим кроком у підтримці внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні.

    Інформацію про збільшення фінансування програми озвучила представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг під час зустрічі з заступницею керівника Офісу президента України Іриною Верещук. Вона підтвердила, що нові кошти надійдуть на підтримку програми, що вже має позитивний вплив на життя багатьох людей.

    Програма "Прихисток" надає фінансову підтримку власникам житла, які безкоштовно прийняли ВПО. Вона компенсує витрати на оплату комунальних послуг для тих, хто надає прихисток. Завдяки цій ініціативі, багато людей змогли знайти тимчасове житло в умовах кризи.

    Станом на сьогоднішній день, у програмі бере участь приблизно 65 тисяч домогосподарств, які надали притулок більш ніж 160 тисячам внутрішньо переміщених осіб. Всього, з початку повномасштабного вторгнення, скористалися програмою близько 1,2 мільйона осіб. Це свідчить про важливість програми в умовах, коли багато людей вимушені залишати свої домівки.

    Збільшення фінансування програми стало можливим завдяки зусиллям Офісу президента, УВКБ ООН, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерства закордонних справ та Міністерства розвитку громад та територій. Раніше міжнародні донори вже надали понад 615 мільйонів гривень для підтримки цієї ініціативи.

    Ці нові кошти допоможуть забезпечити подальшу підтримку внутрішньо переміщених осіб в Україні, які стикаються з численними викликами внаслідок війни. Програма "Прихисток" є важливим інструментом, що допомагає людям знайти безпечне місце для життя та отримати необхідну фінансову допомогу в цей важкий час.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.