• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Партнери України виділяють додаткові $70 мільйонів на гуманітарне розмінування

    Опубликовано: 2024-10-21 09:00:24

    Україна отримає майже 70 мільйонів доларів додаткової допомоги для проведення гуманітарного розмінування, про що оголосили міжнародні партнери під час щорічної Конференції з протимінної діяльності UMAC-2024. Ця допомога є частиною ширшої підтримки, яку Україна отримує для розчищення територій від вибухонебезпечних предметів, що залишилися після бойових дій.

    За даними Міністерства економіки України, країни-партнери, зокрема Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Канада та Латвія, заявили про збільшення своїх внесків на фінансування розмінувальних програм. Так, Люксембург оголосив про виділення 13 мільйонів доларів, які підуть на реалізацію проєктів у співпраці з Програмою розвитку ООН, HALO Trust та Європейським механізмом цивільного захисту.

    Норвегія, яка вже активно підтримує Україну, виділила додаткові 20 мільйонів доларів на 2025 рік, збільшивши свій загальний внесок до 70 мільйонів доларів. Кошти підуть на фінансування операцій у польових умовах, допомогу постраждалим громадам та посилення спроможностей у протимінній діяльності.

    Нідерланди, які вже внесли понад 40 мільйонів доларів на гуманітарне розмінування, повідомили про виділення ще 10,8 мільйона доларів на проєкти в Україні у 2025 році. Канада, зі свого боку, також продовжує фінансову підтримку, надавши додаткові 24,5 мільйона доларів, що збільшує її загальний внесок до понад 50 мільйонів доларів.

    Серед інших новин — Латвія оголосила про виділення понад 270 тисяч євро для міжнародної організації HALO Trust, яка займається розмінуванням земель в Україні. Швейцарія, як господарка цьогорічної конференції, передала Україні першу з трьох важких розмінувальних машин GCS-200, а також оголосила про фінансування в розмірі 30 мільйонів швейцарських франків для реалізації проєктів у сфері розмінування.

    Окремої уваги заслуговує пілотний проєкт, ініційований урядами Швейцарії та Великої Британії, спрямований на пріоритезацію ділянок для розмінування в Харківській області. Проєкт використовуватиме платформу Palantir для аналізу великих масивів даних і визначення найнебезпечніших зон.

    На конференції також пролунала заява США, які раніше оголосили про допомогу на суму 102 мільйони доларів для гуманітарного розмінування. США планують посилити співпрацю українських операторів з міжнародними організаціями, що сприятиме залученню додаткової міжнародної підтримки для України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.