• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ужгородський аеропорт переходить під управління МВС: нові плани та перспективи

    Опубликовано: 2024-10-17 14:00:19

    Ужгородський аеропорт, що є найвіддаленішим в Україні, був переданий Міністерству внутрішніх справ (МВС). Це рішення відкриває нові можливості для розвитку авіаційного хабу цивільного захисту, що відповідатиме європейським стандартам.

    Про ці плани розповів Віктор Микита, заступник голови Офісу президента з питань регіональної політики, в інтерв'ю LB.ua. Він зазначив, що в Україні наразі питання відкриття нових аеропортів призупинене, але Ужгород може стати важливим місцем для нерегулярних чартерних рейсів.

    Микита підкреслив, що політика МВС дозволяє використовувати цивільну авіацію для забезпечення потреб Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), а військові літаки не плануються через обмежену логістику. На думку чиновника, важливо визначити чіткі функції аеропорту в рамках цивільного захисту.

    Проте, варто враховувати, що відстань від Києва до Закарпатської області становить приблизно 800 км. У зв'язку з цим подорож до Ужгорода може виявитися менш зручною, ніж дістатися до Польщі потягом, а звідти скористатися авіарейсами. Микита зазначив, що для покращення доступності аеропорту необхідно вдосконалити дорожню інфраструктуру та залізничне сполучення.

    Крім того, нещодавно Закарпатська обласна прокуратура ініціювала судовий розгляд для повернення у комунальну власність земельної ділянки площею 0,20 га, яка знаходиться під стоянкою для літаків на території міжнародного аеропорту "Ужгород". Цей крок свідчить про активізацію зусиль на місцевому рівні щодо відновлення аеропорту та його інфраструктури.

    Також варто зазначити, що в березні Закарпатська обласна рада ухвалила рішення про ліквідацію комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород". Хоча це рішення не було оприлюднено, воно підкреслює складність ситуації навколо аеропорту та потребу в чітких діях для його відновлення.

    Таким чином, передача Ужгородського аеропорту МВС відкриває нові перспективи для його використання, але для успішної реалізації цих планів необхідні додаткові зусилля щодо поліпшення транспортної інфраструктури та визначення чіткої стратегії розвитку авіаційного хабу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.