• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ІТ-компанії оголошують про вихід з російського ринку через нові санкції

    Опубликовано: 2024-09-16 17:00:08

    У відповідь на посилені санкції, накладені США на ІТ-сферу в Росії, ряд великих технологічних компаній оголосив про свій вихід з російського ринку. Як повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ, обмеження вплинули на численні сервіси, що надають різноманітні ІТ-послуги.

    Серед компаній, що припинили свою діяльність у Росії, виявилися Google, Atlassian, Miro, Microsoft, а також інші важливі гравці ринку. Google, наприклад, заблокував реєстрацію нових акаунтів з російських номерів телефонів і обмежив можливість російських блогерів отримувати дохід через платформу AdSense.

    Atlassian, до якої входять популярні сервіси Jira, Trello та Confluence, оголосила про повний вихід з російського ринку. Ці інструменти, що використовуються для управління проєктами та командною співпрацею, більше не будуть доступні для користувачів в Росії. Сервіс Notion, який також надає рішення для організації роботи, став недоступним для російських користувачів.

    Крім того, компанія Miro, відома своєю онлайн-дошкою для колективної роботи, припинила обслуговування акаунтів з Росії та Білорусі. Microsoft розпочала відключення російських користувачів від своїх хмарних сервісів, а Slack вирішив припинити обслуговування корпоративного месенджера на російському ринку.

    Ще одні значущі зміни стосуються систем CAD, таких як Autodesk, які також вийшли з Росії. Крім того, SAP та Oracle завершили свою діяльність на ринку ERP в країні. Ці кроки є частиною більш широких санкцій, що забороняють американським компаніям надавати послуги з ІТ-консалтингу, проєктування, підтримки та хмарних сервісів юридичним особам у Росії.

    Нові санкції почали діяти з 12 вересня, і їх вплив на російський ІТ-ринок відчутно позначиться на функціонуванні технологічних компаній та доступності ключових послуг для російських користувачів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.