• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна повернула 103 воїнів з російського полону: 57-й обмін від початку війни

    Опубликовано: 2024-09-16 12:00:23

    14 вересня відбувся черговий обмін військовополоненими між Україною та Росією, під час якого на Батьківщину повернулося 103 українських захисники. Ця операція стала вже 57-ю за час повномасштабного вторгнення.

    Про успішний обмін повідомив президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що серед звільнених 82 бійці є рядовими та сержантами, а ще 21 – офіцери. Ці герої представляють різні військові підрозділи, що захищали стратегічно важливі регіони країни.

    Серед звільнених захисники з Київщини, Донеччини, Маріуполя та оборонці "Азовсталі", а також бійці з Луганщини, Запоріжжя, Харківщини. До цього складу входять воїни 36-ї бригади морської піхоти, бійці Національної гвардії, зокрема 12-ї бригади спеціального призначення "Азов", прикордонники, представники спецпідрозділу "Кракен", а також службовці Національної поліції, територіальної оборони, ДСНС та різних підрозділів ЗСУ.

    За словами Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, більшість звільнених бійців перебували в російському полоні з перших днів повномасштабної війни. Тривале перебування у неволі серйозно позначилося на їхньому здоров’ї, тому всі вони потребують комплексної медичної реабілітації.

    "З моменту початку повномасштабного вторгнення вдалося провести вже 57 обмінів, і в результаті цих зусиль було повернуто додому 3672 українці," – повідомив Лубінець.

    Цей обмін є ще одним важливим кроком на шляху до повернення всіх українських військовополонених. Водночас українська влада продовжує працювати над тим, щоб кожен полонений зміг якнайшвидше повернутися додому.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.