• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Компанія ДТЕК оголосила про масштабну інвестицію у розмірі €140 млн

    Опубликовано: 2024-09-13 14:00:36

    Компанія ДТЕК оголосила про масштабну інвестицію у розмірі €140 млн, яку буде спрямовано на будівництво нових установок зберігання енергії загальною потужністю 200 МВт. Цей важливий проєкт має на меті посилення енергетичної безпеки України та сприяння формуванню екологічної енергетичної системи.

    За інформацією пресслужби компанії, ДТЕК стане найбільшим інвестором у галузі зберігання енергії в Україні завдяки цій ініціативі. Очікується, що нові установки почнуть функціонувати до вересня 2025 року і будуть забезпечувати допоміжні послуги для стабілізації енергетичної системи через співпрацю з Укренерго. Об'єкти розмістять по всій країні, що підвищить їхню ефективність і надійність.

    22 серпня ДТЕК разом з іншими учасниками енергетичного ринку здобув перемогу на аукціоні Укренерго. Це відкриває нові можливості для розвитку ринку установок зберігання енергії та дозволить побудувати додаткові балансуючі потужності, що сприятимуть стабільності роботи енергосистеми.

    Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко підкреслив важливість таких інвестицій, незважаючи на складні умови війни та обмежений доступ до зовнішніх фінансових ресурсів. Він також зазначив, що компанія першою в Україні розпочала будівництво систем накопичення енергії у 2021 році, що стало значним кроком у відкритті цього ринку для країни.

    За словами Тімченка, основними пріоритетами для ДТЕК залишаються розвиток "зеленої" енергетики, інтеграція української енергосистеми з європейською, а також підвищення енергетичної безпеки України.

    Цей проєкт є частиною довгострокової стратегії розвитку компанії і має на меті посилення енергетичної незалежності України, що є особливо актуальним у нинішніх умовах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.