• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна потребує приблизно 14 мільярдів доларів для відновлення зруйнованих навчальних закладів

    Опубликовано: 2024-09-12 13:00:54

    Україна потребує приблизно 14 мільярдів доларів для відновлення зруйнованих і пошкоджених війною навчальних закладів протягом наступних дев'яти років. Цю інформацію озвучив заступник міністра освіти Андрій Вітренко під час міжнародної конференції United for Justice, повідомляє Інтерфакс-Україна.

    Вітренко зазначив, що в Україні кожен сьомий навчальний заклад або повністю зруйнований, або отримав серйозні пошкодження. "Ми постійно проводимо дослідження завдяки нашим партнерам, і за даними Світового банку, для відновлення втрачених інфраструктурних об'єктів необхідно близько 14 мільярдів доларів. Ці кошти мають бути максимально освоєні протягом найближчих дев'яти років", - підкреслив Вітренко.

    Окрім матеріальних збитків, війна також спричинила значні освітні втрати. Формально середнє відставання у здобувачів освіти становить 1,5-2,5 роки. Вітренко також звернув увагу на те, що діти втрачають важливі м'які навички, такі як емоційний інтелект, комунікабельність, емпатія, здатність працювати в колективі та взаємодіяти з іншими.

    Станом на липень 2023 року, за даними Міністерства освіти і науки України (МОН), в Україні було пошкоджено понад тисячу навчальних закладів, а кількість повністю зруйнованих перевищила 300. Також відзначено, що майже 400 закладів освіти зазнали повного знищення, а кожна сьома школа отримала певні пошкодження.

    У відповідь на ці виклики в Україні триває будівництво підземних шкіл, що є важливою частиною відновлювальних заходів. Наприклад, у Запоріжжі планують відкрити перші підземні школи до кінця жовтня 2024 року. Наразі в Запоріжжі та області зводять шість таких закладів. Крім того, підземні школи будуються також у сільських громадах, зокрема в Кушугумській, Широківській та Біленьківській.

    Ці ініціативи мають на меті забезпечити безпечне навчання для дітей в умовах війни, а також частково вирішити проблему зруйнованої інфраструктури.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.