• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Профіцит пального в Україні перевищує потреби під час блекаутів

    Опубликовано: 2024-09-11 18:00:51

    В Україні спостерігається значний профіцит пального, який становить щонайменше 15% від потреб ринку. Згідно з даними директора консалтингової групи "А95" Сергія Куюна, який виступив на брифінгу в Медіацентрі Україна, цей надлишок пального є значним у порівнянні з потенційними потребами під час блекаутів.

    "На ринку пального протягом останнього року спостерігається профіцит, який становить мінімум 15%. Деякі трейдери оцінюють цей профіцит у 20-30%. Це означає, що у нас є набагато більше пального, ніж нам буде потрібно навіть у разі найсерйозніших блекаутів," — зазначив Куюн, як повідомляє Укрінформ.

    Експерт пояснив, що завдяки налагодженій логістиці та імпортним поставкам, трейдери можуть забезпечити ринок пальним у 1,5 раза більше за поточні потреби. Основними напрямками постачання є Румунія та Польща, проте Україна також отримує пальне з США, Кувейту та Індії через порти в цих країнах.

    Куюн також відзначив, що сприятлива ситуація на світових ринках нафти дозволяє очікувати можливе зниження цін на бензин і дизель у короткостроковій перспективі. Проте, ціни на скраплений газ зросли до середнього рівня 30 грн/л.

    Що стосується довгострокових тенденцій, то ціни на пальне в Україні будуть залежати від коливань світових цін на нафту та валютного курсу. Тобто, вартість пального буде змінюватися в залежності від глобальної економічної ситуації та обмінних курсів валют.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.