• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща розробила новий енергетичний пакет для України

    Опубликовано: 2024-09-11 13:00:01

    Польська Рада з питань співпраці з Україною оголосила про підготовку нового енергетичного пакету, спрямованого на продаж додаткової енергії в Україну. Урядовий уповноважений з питань відновлення України, Павел Коваль, підкреслив, що цей пакет не лише стимулюватиме польський експорт, але й надасть Україні необхідну енергію для підтримання життєдіяльності. Про це повідомляє Bankier.pl.

    Коваль зазначив, що цей енергетичний пакет має кілька ключових переваг. По-перше, він створює нові можливості для польського експорту, дозволяє ефективніше використовувати накопичені запаси вугілля, а також сприяє запуску польської промисловості. Найважливіше, за його словами, це забезпечення енергетичної безпеки для українців, що критично важливо для їх виживання в умовах кризи.

    Уповноважений з відновлення України також зазначив, що питання енергетики стане однією з головних проблем для України в найближчі місяці. Він висловив занепокоєння щодо масштабів руйнувань, завданих російськими атаками, які, ймовірно, знищили від 70 до 80% енергетичної інфраструктури країни. Це, за його словами, може призвести до появи хвилі енергетичних біженців у несприятливому сценарії.

    "Щоб уникнути таких негативних наслідків, необхідно терміново реагувати. Ми готові надати Україні значний обсяг енергії, що дозволить їй відчувати себе трохи безпечніше в ці важкі часи", – заявив Коваль.

    Коваль також звернувся до польських компаній, які мають інтерес у відновленні України, особливо в енергетичному секторі. Він закликав їх подавати свої ідеї та проекти до Banku Gospodarstwa Krajowego (BGK). Уповноважений підкреслив, що навіть невеликі польські компанії мають шанс долучитися до програми відновлення, якщо знайдуть партнера в Україні.

    "Польські компанії можуть отримати фінансову підтримку у вигляді кредитів або кредитних гарантій, якщо знайдуть партнерів в Україні. Енергетичні проекти будуть безумовно підтримані і просуватимуться далі", – додав Коваль, підкреслюючи важливість міжнародної співпраці для відновлення енергетичної інфраструктури України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.