• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міжнародна угода щодо штучного інтелекту: США, ЄС та інші країни підписали Рамкову конвенцію

    Опубликовано: 2024-09-09 18:00:10

    США, Європейський Союз та кілька інших країн, включаючи Андорру, Грузію, Ісландію, Норвегію, Молдову, Сан-Марино, Великобританію та Ізраїль, підписали Рамкову конвенцію про штучний інтелект. Цей важливий міжнародний договір був представлений під час конференції міністрів юстиції Ради Європи у Вільнюсі.

    Рамкова конвенція Ради Європи є першим юридично зобов'язувальним документом, що регулює використання систем штучного інтелекту. Її метою є забезпечення того, щоб розвиток і впровадження технологій ШІ відповідали стандартам прав людини, демократії та верховенства закону.

    Згідно з пресрелізом Ради Європи, конвенція забезпечує правову основу, яка охоплює всі етапи життєвого циклу систем ШІ. Вона сприяє прогресу та інноваціям у галузі, водночас управлінню ризиками, що можуть виникнути у зв'язку з впровадженням нових технологій. Документ розроблено так, щоб бути технологічно нейтральним, що дозволяє йому бути актуальним у майбутньому.

    Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич підкреслила, що метою конвенції є забезпечення того, щоб розвиток штучного інтелекту відповідав міжнародним стандартам, а не порушував їх. Вона також зазначила, що конвенція є результатом відкритого і інклюзивного процесу, який врахував різноманітні багатосторонні та експертні точки зору.

    "Рамкова конвенція є відкритим договором, який має потенціал для глобального охоплення. Сподіваюся, що це буде лише перший крок і що до нього приєднається багато країн. Очікуємо швидкого процесу ратифікації, щоб договір міг набрати чинності якнайшвидше," – додала Пейчинович-Бурич.

    Рамкова конвенція була ухвалена комітетом міністрів Ради Європи 17 травня 2024 року. Документ набуде чинності в перший день місяця, що настає після закінчення тримісячного періоду після того, як його ратифікують п'ять країн, у тому числі не менше трьох держав-членів Ради Європи. Країни з усього світу матимуть можливість приєднатися до конвенції та зобов'язатися дотримуватися її положень.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.