• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

    Опубликовано: 2024-09-09 09:00:42

    Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму 250 мільйонів доларів. Цей крок спрямований на підтримку оборонних можливостей України в умовах триваючої агресії з боку Росії. Як повідомила пресслужба Міністерства оборони США, рішення було ухвалене президентом Джо Байденом і підкреслює подальшу відданість США у забезпеченні безпеки України.

    Новий пакет допомоги є вже 65-м за рахунком, який адміністрація Байдена надала Україні з запасів Міністерства оборони США починаючи з серпня 2021 року. Він передбачає передачу важливих ресурсів, необхідних для посилення обороноздатності України, зокрема для протиповітряної оборони, артилерії та бронетехніки.

    До складу цього пакету увійшли ракети для систем ППО, зокрема RIM-7, а також Stinger, які допоможуть Україні захищати своє повітря від атак. Крім того, передбачено боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм, що дозволить значно зміцнити вогневу потужність українських військ на передовій.

    У списку допомоги також є протитанкові комплекси Javelin та AT-4, які вже неодноразово доводили свою ефективність у боротьбі з бронетехнікою противника. Крім того, Україна отримає бойові машини піхоти Bradley, бронетранспортери M113 та MRAP – машини з посиленим захистом від мін та засідок, що забезпечать більшу мобільність і безпеку для військових підрозділів.

    Окрім техніки та озброєння, пакет допомоги включає патрульні катери, обладнання для підводних операцій, а також боєприпаси до стрілецької зброї. Важливу роль відіграє й підтримка технічного обслуговування, навчання військовослужбовців та транспортні послуги.

    Міністерство оборони США наголосило, що ця допомога є частиною ширшої міжнародної підтримки України. Сполучені Штати продовжують працювати разом з близько 50 союзниками та партнерами в рамках Контактної групи з оборони України, спрямованої на задоволення найгостріших потреб української армії у боротьбі з російською агресією.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.