• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український бюджет отримав 5,3 млрд грн від податків технологічних гігантів

    Опубликовано: 2024-09-02 09:00:52

    Протягом першого півріччя 2024 року в Україні суттєво зросла сума надходжень від так званого податку на "Google", що забезпечило додаткове поповнення державного бюджету на 5,3 мільярда гривень. Кількість платників цього податку також збільшилася, що свідчить про ефективність впровадженого механізму оподаткування електронних послуг, які надаються фізичним особам нерезидентами.

    Як зазначив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, у кампанії з декларування ПДВ за І півріччя 2024 року взяли участь 122 платники податків. Ці компанії задекларували суми в розмірі 56,9 мільйона євро та 68,4 мільйона доларів США, що в еквіваленті дорівнює 5,289 мільярда гривень.

    Особливо примітно, що у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, сума нарахувань зросла на 1,431 мільярда гривень. Це свідчить про позитивні тенденції в українській податковій політиці та збільшення доходів від цифрових послуг.

    Протягом першої половини 2024 року до списку платників податків було додано ще 15 нових компаній, серед яких такі відомі імена, як AYLO BILLING LIMITED та AYLO FREESITES LTD, що надають послуги розваг для дорослих, BRIGHT MARKET, LLC – глобальна платформа для комерції, та APTOIDE, S.A. – магазин ігрових додатків. Ці нові учасники додатково зміцнили фінансові надходження до бюджету України.

    Попри розширення списку платників податку, лідери у сфері цифрових послуг залишаються незмінними. Головними платниками ПДВ за цей період стали світові технологічні гіганти, такі як GOOGLE, APPLE, META PLATFORMS, VALVE CORPORATION та ETSY. Їхні внески становлять значну частину загальної суми надходжень, підтверджуючи важливість співпраці з міжнародними компаніями для української економіки.

    Таким чином, податкові надходження від технологічних компаній стають все більш значущими для бюджету України, що демонструє успішність політики щодо оподаткування цифрових послуг і стимулює подальше залучення таких платників на український ринок.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.