• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Латвія передає Україні 1400 безпілотників: новий етап міжнародної підтримки

    Опубликовано: 2024-08-26 18:00:29

    Міністерство оборони Латвії завершило важливу угоду щодо постачання безпілотників для України. У рамках цієї угоди Латвія передасть Україні 1400 безпілотних літальних апаратів, виготовлених латвійськими компаніями. Про це повідомив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

    Згідно з даними міністра, ця партія дронів є частиною більш масштабної ініціативи, яка включає загалом понад 2700 безпілотників, що будуть передані Україні. Таке значне постачання дронів сприятиме суттєвому посиленню обороноздатності українських збройних сил. Спрудс підкреслив, що ці дрони є частиною міжнародної коаліції дронів, в якій Латвія активно бере участь.

    Він також зазначив, що з моменту початку співпраці Латвія вже надала Україні 3000 бойових безпілотників різного типу і характеристик. Цей вклад є важливим компонентом у протистоянні агресії і підтримці України у її боротьбі.

    Міністр оборони Латвії запевнив, що Латвія і надалі продовжить надавати підтримку Україні до повної перемоги. Латвійські компанії залишаються на передовій у сфері безпілотних технологій і будуть й надалі сприяти зміцненню оборонних можливостей України.

    Додатково варто зазначити, що кілька днів тому Міністерство оборони України повідомило про ще одну важливу ініціативу міжнародної підтримки. Нідерланди закуповують для України 51 мобільний радар для виявлення безпілотників. Передача цих радарів очікується в четвертому кварталі 2024 року.

    Мобільні радари постачатиме нідерландська компанія Robin Radar Systems. Ці системи здатні ефективно контролювати навколишнє середовище та виявляти дрони, що рухаються на високих швидкостях. Мобільність радарів забезпечить безперервний моніторинг і можливість нейтралізації безпілотників противника, що є критично важливим для забезпечення безпеки в умовах активних бойових дій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.