• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Данія оголосила про надання нового, 20-го пакету військової допомоги для України

    Опубликовано: 2024-08-21 14:00:32

    Данія оголосила про надання нового, 20-го пакету військової допомоги для України на суму близько 783 мільйонів данських крон, що еквівалентно приблизно 116,14 мільйона доларів США. Цей пакет покликаний задовольнити як короткострокові, так і довгострокові потреби України у військовій сфері, йдеться в офіційному повідомленні Міністерства оборони Данії.

    Пакет допомоги включатиме фінансування для закупівлі нової військової техніки, що через українську оборонну промисловість сприятиме покращенню оснащення Збройних Сил України. Міністр оборони Данії Троєлс Лунд Поульсен зазначив, що рішення про обсяг і зміст допомоги було ухвалене на основі консультацій з Україною, діалогу з міжнародними партнерами та рекомендацій Міністерства оборони Данії.

    У рамках нової допомоги заплановано виділити близько 44,5 мільйона доларів для підтримки оборонно-промислового комплексу, щоб задовольнити військові потреби України. Крім того, у 2024 році буде надано ще 16,6 мільйона доларів для фінансування закупівель через українську оборонну промисловість.

    Міністерство оборони Данії зауважило, що через оперативні та безпекові міркування детальний зміст пакету допомоги наразі не може бути розкритий.

    Президент України Володимир Зеленський висловив подяку Данії за підготовку 20-го пакету військової допомоги. Він відзначив важливість імплементації домовленостей та збільшення фінансової підтримки для української оборонної промисловості з боку Данії. Зеленський також зазначив, що загальний внесок Данії у фінансування виробництва зброї в Україні складе 215 мільйонів доларів.

    Президент України підкреслив, що Данія продовжує демонструвати послідовне лідерство, яке зміцнює зв’язки між двома країнами і сприяє безпеці в Європі загалом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.