• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина надає Україні новий пакет військової допомоги

    Опубликовано: 2024-08-20 09:00:33

    Україна отримала черговий пакет військової допомоги від Німеччини, який включає сучасні системи протиповітряної оборони, боєприпаси, а також безпілотні літальні апарати. Ця допомога покликана посилити обороноздатність України у протистоянні російській агресії.

    Згідно з повідомленням Бундесверу, до нового пакету увійшла додаткова система ППО IRIS-T SLS, яка забезпечить захист від повітряних загроз. Разом із нею Німеччина передала Україні 14 000 снарядів калібру 155 мм, які значно посилять артилерійські можливості Збройних Сил України.

    Окрім цього, Україна отримала 10 надводних безпілотних апаратів та 26 розвідувальних дронів VECTOR, що дозволять здійснювати більш ефективний моніторинг і розвідку на полі бою. До дронів також були передані додаткові запчастини для їх обслуговування та ремонту.

    У складі допомоги також присутня техніка, що сприятиме інженерним та ремонтним роботам на фронті. Зокрема, це шість високомобільних інженерних екскаваторів, броньована ремонтно-евакуаційна машина Bergepanzer 2, а також значна кількість медичних аптечок — 55 000 одиниць.

    Завдяки 700 штурмовим гвинтівкам MK 556, 10 високоточним гвинтівкам HLR 338 з 240 000 патронів та 50 гвинтівкам CR 308, українські військові отримають додаткові засоби для ведення точкових бойових дій.

    Німеччина продовжує надавати суттєву підтримку Україні з початку повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року. Загальна сума військової допомоги Німеччини становить близько 5,2 мільярда євро, а понад 10 000 українських військових пройшли підготовку в Німеччині, що коштувало близько 282 мільйони євро. Крім того, країна несе додаткові витрати на лікування поранених українських бійців.

    Уряд Німеччини підкреслив, що за обсягом наданої військової допомоги Україна, Німеччина поступається лише Сполученим Штатам, займаючи другу позицію у цьому рейтингу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.