• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина призупиняє військову допомогу Україні: новини та причини

    Опубликовано: 2024-08-18 11:35:26

    Німеччина прийняла рішення припинити надання військової допомоги Україні, про що повідомляє видання Bild. Це рішення стало ініціативою міністра фінансів Крістіана Лінднера, який вказав на необхідність дотримання бюджетних обмежень. Як зазначається в повідомленні, канцлер Німеччини Олаф Шольц також не підтримує нові заявки на фінансування військової підтримки, оскільки поточне бюджетне планування не передбачає додаткових витрат.

    Лист від 5 серпня, адресований міністру оборони Борису Пісторіусу, містив прохання про призупинення додаткових виплат Україні. Лінднер підкреслив, що нові заходи можуть бути розглянуті лише в тому випадку, якщо їх фінансування буде закладено у бюджеті на цей та наступні роки. Він також наголосив на необхідності дотримання встановлених бюджетних лімітів.

    Незважаючи на це, Німеччина виконуватиме вже затверджені платежі та забезпечить доставку раніше запланованого озброєння. На 2024 рік у німецькому бюджеті передбачено близько восьми мільярдів євро для України. Проте, на 2025 рік максимальний ліміт допомоги складе лише чотири мільярди євро, і додаткові заявки міністерства оборони не будуть задовольнятися, відповідно до вказівок канцлера Шольца.

    Андреас Шварц від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) підтвердив інформацію про те, що нові замовлення на військову підтримку України наразі не видаються через відсутність фінансування. Подібну інформацію підтвердив і бюджетний політик від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Інго Гедехенс, який зазначив, що уряд Німеччини фактично заморожує фінансову та військову підтримку України.

    Нагадаємо, що 9 серпня прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер висловив думку про необхідність скорочення військової допомоги Україні, зазначивши, що країна нібито "досягла своїх меж". Він акцентував, що конфлікт між Росією та Україною має бути вирішений через мирні переговори, а не через подальші бойові дії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.