• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укроборонпром досяг рекорду зростання доходів у ОПК та увійшов до світового топ-50

    Опубликовано: 2024-08-09 09:00:24

    Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" вперше потрапило до рейтингу топ-50 компаній оборонної промисловості світу, за версією Defense News. В цьогорічному списку, що містить 100 найбільших виробників військової техніки, українська компанія піднялася з 65-го на 49-е місце.

    Зазначається, що у 2023 році виручка "Укроборонпрому" зросла на рекордні 72%, досягнувши 2,207 мільярда доларів порівняно з 1,285 мільярда в 2022 році. Це найбільше зростання доходів серед усіх компаній в рейтингу.

    Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін прокоментував це досягнення у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що позитивні темпи зростання продовжуються й у першому півріччі 2024 року.

    Він підкреслив, що попри успіхи в рейтингах, основна мета "Укроборонпрому" залишається незмінною – забезпечення обороноздатності України в умовах війни з Росією. Камишін наголосив, що основна мета – це виробництво якомога більше зброї для Сил оборони, швидке та якісне її виготовлення, а також адаптація і модернізація продукції.

    "Ціль усієї української оборонки одна — виробляти якомога більше зброї для Сил оборони, виробляти її якнайшвидше та максимально якісно, адаптуватися та модернізуватися щохвилини, щоб зберегти життя наших воїнів та зробити усіх росіян, які вторглися на нашу землю, хорошими росіянами", - зазначив міністр.

    Камишін також зазначив, що досягнення "Укроборонпрому" у рейтингу є сигналом про важливість оборонної промисловості як експортного напрямку української економіки. Після перемоги над агресором, Україна може стати новим важливим арсеналом для вільного світу, підкреслив він.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.