• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ощадбанк приєднався до програми державного стимулювання індустріальних парків

    Опубликовано: 2024-08-06 18:00:03

    Ощадбанк став останнім у ряду державних банків, які приєдналися до програми "Державне стимулювання створення індустріальних парків", повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

    Відтепер ініціатори та керуючі компанії індустріальних парків можуть подавати заявки до Ощадбанку для отримання державної підтримки. Програма передбачає дві основні форми допомоги. По-перше, надається безповоротна фінансова допомога для розвитку інфраструктури індустріальних парків. Це включає будівництво доріг, прокладання ліній зв'язку та забезпечення постачання газу, води і електроенергії.

    По-друге, державна підтримка передбачає компенсацію витрат на підключення до інженерно-транспортних мереж, зокрема електричних. Така компенсація допоможе зменшити фінансове навантаження на ініціаторів проектів та пришвидшити процес введення парків в експлуатацію. Однак, під час воєнного стану компенсація стосується лише підключення до електромереж.

    Цей крок є частиною стратегії уряду з розвитку індустріальної інфраструктури в Україні, що передбачає залучення інвестицій та покращення умов для бізнесу. Раніше аналогічні угоди були підписані з Укрексімбанком та Укргазбанком, що свідчить про активну участь державних фінансових установ у реалізації цієї ініціативи.

    Програма "Державне стимулювання створення індустріальних парків" має на меті підтримати розвиток нових індустріальних зон, що сприятиме економічному зростанню та створенню нових робочих місць в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.