• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • S&P Global Ratings знизило довгострокові та короткострокові суверенні кредитні рейтинги України

    Опубликовано: 2024-08-06 17:00:20

    2 серпня 2024 року Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило довгострокові та короткострокові суверенні кредитні рейтинги України в іноземній валюті з "CC/C" до "SD/SD" (selective default). Цей крок пов'язаний з останніми подіями навколо реструктуризації боргу, про що повідомляється на офіційному сайті агентства.

    Окрім зниження суверенних рейтингів, агентство також понизило рейтинг єврооблігацій 2026 року з "CC" до "D". Інші єврооблігації України зберегли рейтинг "CC". Рейтинги в національній валюті залишаються на рівні "CCC+/C" та "uaBB" за національною шкалою, при цьому прогноз стабільний.

    Згідно з Регламентом CRA ЄС, відхилення від оголошеного календаря можливе лише за обмежених обставин і має бути супроводжене детальним поясненням. У даному випадку причиною відхилення стало несплата урядом України за єврооблігаціями 2026 року. Наступний перегляд суверенного рейтингу України заплановано на 6 вересня 2024 року.

    Агентство S&P зазначає, що стабільний прогноз для довгострокових рейтингів у національній валюті є результатом збалансованості фіскального тиску з намаганням уряду обслуговувати борг у гривні. Це дозволяє уникнути негативних наслідків для вітчизняних банків. Проте, у випадку ознак несплати або подальшої реструктуризації зобов'язань у національній валюті, рейтинг може бути знижено.

    Водночас, S&P залишає можливість для покращення рейтингів. "Ми могли б підвищити рейтинги у національній валюті, якщо ситуація з безпекою в Україні і середньостроковий макроекономічний прогноз покращаться", — зазначається в повідомленні агентства.

    Після завершення обміну боргу в іноземній валюті довгостроковий рейтинг України може бути підвищено. Також можливе підвищення рейтингів у випадку відновлення виплат за дефолтними облігаціями. Для рейтингів у національній валюті підвищення можливе при поліпшенні безпекової ситуації та макроекономічного прогнозу України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.